Caracteristicile alegerii unui congelator de calitate: sfaturi, ratingul celor mai bune

Camera de congelare oferă o congelare mai puternică.

Tipuri de congelatoare

Tipuri de congelatoare:

  • verticale;
  • orizontale;
  • încorporate.

Congelatoarele verticale se aseamănă ca aspect cu frigiderele convenționale. Acestea sunt potrivite pentru încăperi mici, deoarece ocupă mai puțin spațiu pe podea. Sunt echipate cu recipiente de plastic sau de sticlă în interior, care permit pătrunderea unui volum mai mic de aer cald atunci când se deschide ușa principală și previn formarea condensului pe pereți.

Congelator vertical.

Compartiment de congelare vertical.

Congelatoarele orizontale au forma unor cufere sau cufere. Acestea au un capac care poate fi deschis de sus și pot avea coșuri în interior pentru a ține alimentele. Cel mai adesea astfel de congelatoare se găsesc în supermarketuri, deoarece permit clientului să vadă marfa și să o ia pe cea necesară, iar atunci când vizualizează sortimentul de congelatoare înalte o persoană trebuie să se aplece sau să ridice capul. Această opțiune este potrivită pentru spațiile cu o suprafață medie, mare și, dacă nu este nevoie să scoateți produsul necesar din partea de jos, mutând restul.

Congelator orizontal.

Congelator orizontal.

Congelatoarele încorporate nu diferă practic de congelatoarele verticale, cu excepția faptului că acestea sunt situate în dulapuri. Acestea sunt realizate astfel încât să mascheze congelatorul sub mobilier. Ele costă mai mult și sunt folosite pentru a adăuga stil interiorului.

Congelator încorporabil.

Opțiunea de congelator încorporat.

Vezi și Panouri pentru bucătărie cu propriile mâini: 9 idei originale

Caracteristici importante

Camerele de congelare au propriile caracteristici. Clasa, volumul, puterea — principalele categorii care fac clar sub ce nevoi este potrivit fiecare dintre ele. Să luăm în considerare fiecare separat.

Vedeți și De ce trebuie să faceți meșteșuguri pentru interior cu propriile mâini

Clasa de congelare

Să începem cu capacitatea congelatorului de a conserva alimentele. Aceasta este determinată de o denumire comună pe care probabil ați întâlnit-o — asteriscuri (*). Numărul de asteriscuri indică durata maximă de conservare a alimentelor.

  1. * corespunde unei temperaturi d e-6 grade Celsius și permite păstrarea alimentelor timp de o săptămână;
  2. ** corespunde unui regim de temperatură d e-12 grade și permite depozitarea produselor timp de o lună;
  3. *** ne vorbește despre temperatura d e-18 grade, durata de valabilitate a conținutului va fi de până la 3 luni;
  4. **** presupune cele mai scăzute temperaturi, iar durata de congelare poate ajunge până la 1 an.

Vedeți și Cum să folosiți papier-mâché în interior

Volum

Să trecem la dimensiunea congelatoarelor și la capacitatea lor. Atunci când alegeți o tehnică, trebuie să țineți cont de cantitatea de produse pe care trebuie să le puneți în compartiment. De regulă, volumul congelatoarelor prezentate în magazine este cuprins între 100 și 500 de litri. Există, de asemenea, conceptele de «volum util» și «volum total». Acesta din urmă se referă la volumul real al compartimentului congelatorului, în timp ce volumul util caracterizează spațiul care va fi folosit pentru depozitarea produselor. Volumul standard pentru o familie medie de 2-4 persoane este de 150-200 de litri.

 Capacitatea congelatorului.

Volumul standard al unui congelator este de 150-200 de litri.

Vezi și Sfaturi de viață pentru casă și interioare

Putere

Un parametru la fel de important al congelatoarelor este puterea. Calitatea și durata de depozitare a alimentelor depinde de câtă energie este generată pentru a le congela. Acest indicator este calculat prin două valori — kilograme și ore. Adică, câte kilograme pot fi stocate într-o anumită cameră timp de 24 de ore. Acest indicator variază de la 5 kilograme la 25 de kilograme pe zi. Pentru o familie de 2-4 persoane, o capacitate de 5-10 kg/zi este destul de suficientă.

Vedeți și Imitație de cărămidă în interior: faceți-o cu propriile mâini

Consumul de energie

Congelatorul atunci când funcționează consumă nnicio cantitate de energie electrică, așa că este de asemenea important să știm cât de mult din ea este consumată de acest sau acel echipament. Mergând la magazinele de echipamente puteți observa autocolante — «A»-«E», acestea sunt necesare pentru a indica consumul de energie electrică. Cea mai economică clasă este considerată a fi «A», iar cele de lângă ea «+» indică o creștere a acestui indicator. Adică, cu cât sunt mai multe «+» lângă etichetă, cu atât este mai economic, de exemplu, «A++».

Vezi și Sfaturi utile pentru cei care vor să decoreze casa cu propriile mâini

Parametrii suplimentari

Caracteristicile enumerate mai sus joacă un rol important atunci când alegeți un congelator, acestea sunt cele mai de bază pe care cumpărătorul le acordă atenție. Dacă v-ați decis deja asupra tipului, știți de ce volum și capacitate aveți nevoie, este timpul să treceți la ceilalți parametri. Aceștia sunt mai specifici și vă vor ajuta să navigați printre varietatea de modele.

Din punctul de vedere al economiei, cea mai potrivită opțiune este considerată a fi un congelator de clasă «A».

Vedeți și Creați lucruri frumoase cu propriile mâini pentru casă și interior

Clasa climatică

Acest parametru depinde de ce temperatură în camera în care se află congelatorul. Ați putea observa în descrierea congelatoarelor astfel de poziții ca N sau T, ele denotă clasa climatică:

  • N — normal (+16°C până la +32°C).
  • SN — subnormal (de la +10°C la +32°C).
  • ST — subtropical (de la +18°C la +38°C).
  • T — tropical (de la +18°C la +43°C).

În medie, pe teritoriul Rusiei predomină un climat temperat, care corespunde clasei N. Pentru nord, clasa SN este potrivită, iar pentru sud, subtropicală și tropicală.

Clasa climatică a congelatorului.

Clasa climatică este selectată în funcție de climatul camerei în care va fi instalat congelatorul.

Vedeți și Blat de lucru din gresie porțelanată pentru bucătărie: caracteristicile materialului și principalele proprietăți

Sistem de control

Sistemul de control al camerei este clasificat în trei tipuri principale:

  • mecanice;
  • electromecanic;
  • senzor.

Sistemul de control mecanic se aseamănă cu un sistem de ventilație, în care lamele rotative permit aerului răcit să treacă printr-o deschidere. În acest caz, se reglează doar mecanismul care asigură nivelul de alimentare cu aer a camerei în care sunt depozitate produsele, iar dispozitivul de răcire în sine funcționează cu aceeași putere.

Controlul congelatorului.

În funcție de tipul de control, congelatoarele sunt împărțite în trei categorii.

Sistemul electromecanic include un termostat care reacționează la temperatura setată, pornește și oprește alimentarea cu aer răcit.

Sistemul de control cu ecran tactil este cel mai convenabil dintre acestea, deoarece are un afișaj care este conectat la sistemul mecanizat intern al congelatorului și tot ce trebuie să faceți este să stabiliți setările necesare pe panoul extern.

Vezi și Cum și ce să cureți un frigider în interior și în exterior?

Mai multe informații

În sistemele de control mecanic și electromecanic, puteți modifica nivelul de alimentare cu aer rece prin deschiderea ușii congelatorului. Într-un sistem cu senzori, reglarea se face pe panoul tactil.

Vedeți și De ce se stinge cuptorul dintr-o plită cu gaz: principalele cauze și soluții

Extra-congelare

O funcție destul de utilă care vă permite să congelați rapid alimente în compartimentul congelator. Este utilă pentru că păstrează vitaminele și substanțele utile care se găsesc, de exemplu, în legume, carne, fructe de pădure. Înainte de a pune alimentele în interiorul camerei, puteți activa această funcție, iar compresorul va începe să scadă în avans temperatura aerului. Alimentele vor îngheța rapid și nu-și vor transfera căldura între ele.

Extra-congelare în compartimentul congelator.

Funcția de extra-congelare vă permite să congelați rapid alimentele din compartimentul de congelare.

Important! În ciuda utilității și avantajelor funcției de extra-congelare, aceasta nu trebuie utilizată prea des din cauza uzurii rapide a compresorului și a reducerii duratei de viață.

Răcire automată

Dacă rețeaua dvs. electrică este predispusă la întreruperi frecvente și la pene de curent bruște, această funcție este pentru dvs. Ea vă permite să mențineți temperatura din interiorul congelatorului timp de până la 2 zile, ceea ce, în astfel de cazuri, poate salva alimentele de la deteriorare.

Dezghețare

Acest lucru este cunoscut și sub denumirea de No Frost sau dezghețare automată. Congelatoarele cu această funcție nu necesită dezghețare manuală ca, de exemplu, echipamentele cu un sistem de control mecanic. Acestea trebuie deconectate în prealabil de la sistemul de alimentare și dezghețate de 1-2 ori pe an, pentru a îndepărta toată gheața de pe pereți, acumulată pe o perioadă atât de lungă de timp. Camerele cu un mod de dezghețare automată sunt dezghețate independent, dar costă mai mult.

Fiți atenți! Într-un congelator cu funcția No Frost, produsele trebuie să fie ambalate ermetic, deoarece în timpul dezghețării automate, umiditatea se poate evapora din ele.

Congelator fără îngheț.

Un congelator cu funcția No Frost nu trebuie să fie dezghețat.

Indicator luminos

Lumina indicatoare de pe congelator vă ajută să recunoașteți starea actuală a sistemului de răcire. Acest lucru este foarte util, deoarece veți putea să înțelegeți cum funcționează echipamentul și să luați măsuri dacă ceva nu este în regulă.

Dacă indicatorul este roșu, înseamnă că temperatura din interiorul camerei este mai mare decât temperatura setată, de asemenea, dacă ușa este deschisă pentru o perioadă lungă de timp sau dacă există prea multe produse proaspete în compartimente care își degajă căldura.

Indicatorul se aprinde în galben atunci când este activat modul «Freeze» (Congelare). Acesta se stinge atunci când este utilizat modul «Depozitare» sau când aparatul este oprit.

Indicatorul luminos verde indică faptul că totul este în ordine și este aprins permanent atunci când congelatorul este în stare de funcționare.

Încuietoare de securitate

Această opțiune blochează setările congelatorului împotriva modificărilor neplanificate. Dacă aveți copii, aceștia pot apăsa panoul tactil și setările vor fi modificate. Dar puteți rezolva această problemă cu ajutorul funcției de blocare.

Congelatoare orizontale.

Congelatoarele orizontale sunt mai convenabile pentru magazine.

Cost

Tipurile de congelatoare menționate mai sus și principalii lor parametri pot ajuta foarte mult la alegere, dar, printre altele, prețul este de asemenea important. Acum a prezentat o mare varietate de modele, și doriți să știți la ce să acordați atenție atunci când alegeți. Această listă poate include:

  • tipul;
  • volumul;
  • dimensiuni;
  • funcționalitatea și opțiunile utile;
  • consumul de energie;
  • producător.

Acești parametri trebuie luați în considerare atunci când selectați cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră.

Congelatoarele care costă în limita a 15-20 de mii de ruble sunt potrivite pentru o persoană, o familie mică. În această categorie sunt adesea congelatoare cu sistem de control mecanic, electromecanic, dar există și senzori.

În limita de la 20 la 40 de mii de ruble variază în costul congelatoarelor de o clasă superioară. Ele sunt destul de spațioase, au o varietate de funcționalitate, putere și parametri suplimentari.

De la 40 de mii de euro în sus, sunt disponibile cele mai luxoase și mai puternice echipamente. De obicei, acesta este achiziționat de persoane cu capacități financiare bune și este, de asemenea, la mare căutare în rândul antreprenorilor.

Caracteristicile alegerii unui congelator

Cum de a alege congelatorul potrivit pentru casă? Dacă vizați să cumpărați un congelator, atunci, cu siguranță, ați decis deja pentru dvs. înșivă, pentru ce nevoi aveți nevoie de el. De acest lucru trebuie să țineți cont atunci când alegeți echipamentul, iar un factor important va fi rapiditatea achiziției. De regulă, congelatoarele sunt achiziționate de anumite categorii de persoane, cum ar fi proprietarii de dacha, pescarii, grădinarii, fermierii sau antreprenorii. De asemenea, dacă aveți o familie numeroasă sau aveți animale de companie. Se întâmplă că este nevoie de un loc suplimentar pentru a îngheța alimentele, astfel încât să nu se rostogolească proviziile în borcane, este mai bine să le puneți în congelator. Datorită proprietăților sale, această tehnică vă permite să păstrați vitaminele și substanțele utile, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil.

Capacitate congelator.

Atunci când alegeți un congelator, ar trebui să acordați atenție puterii echipamentului.

Înainte de a face o achiziție a unui congelator, studiați recenziile, evaluările și recomandările experților. Recenzile pot fi citite pe diferite forumuri sau site-uri speciale, unde, apropo, se adaugă și evaluări. Evaluarea împreună cu recenziile, mai ales dacă sunt multe, vă poate arăta ce model merită să alegeți. De asemenea, studiați recenziile negative, acestea au întotdeauna fiecare produs, dar ar trebui să fie un număr minim. Recomandări ale experților puteți citi pe forumurile tematice, întrebați consultanții magazinelor de tehnicieni sau poate aveți un prieten care înțelege această problemă.

Funcții utile și inutile

Foarte des producătorii echipează congelatoarele cu diverse accesorii, care, în general, nu au funcții utile, dar atrag atenția cumpărătorilor. Acest lucru poate afecta, de asemenea, costul, deci este important să evaluați echipamentul pe baza parametrilor de bază și a funcționalității necesare. De exemplu, pot fi diverse aromatizatoare, purificatoare de aer. Pentru inutil poate include, de asemenea, diverse moduri de lumină, sunet, telecomandă, compartimente suplimentare sau acele funcții de care nu aveți nevoie deloc.

Caracteristici ale congelatorului.

Pentru a înțelege cât timp congelatorul poate stoca alimente, ar trebui să acordați atenție stelelor.

Printre funcțiile utile se numără un sistem de blocare împotriva modificării setărilor de către copiii dvs. sau, de exemplu, posibilitatea de a comuta aparatul foto în modul de economisire a energiei dacă nu sunt multe alimente în el.

Clasamentul celor mai bune 5 congelatoare

Fiți atenți la marca produsului. Un brand care are recenzii pozitive, evaluări și există pe piață de mult timp ocupând poziții de lider — cea mai bună opțiune. Acest articol enumeră primii 5 cei mai populari producători de congelatoare:

  1. ATLANT M 7184-003.
  2. Biryusa 200NK.
  3. Gorenje F 6181 AW.
  4. Liebherr GP 1476.
  5. BEKO RFNK 290E23.

ATLANT M 7184-003

Opțiunea cea mai favorizată. Combină ușurința de operare, aspectul îngrijit, funcționează silențios, economic. Are un volum de 240 de litri, consum de energie clasa «A», în interior există 6 compartimente, control de tip mecanic.

ATLANT M 7184-003.

Congelator ATLANT M 7184-003.

Biryusa 200NK

Congelator de tip piept. Se descurcă excelent cu funcțiile sale, are o capacitate bună, control de tip manual, destul de economic, după cum reiese din clasa «A», există o funcție de congelare rapidă.

Biryusa 200NK

Camera de congelare Biryusa 200NK.

Gorenje F 6181 AW

Prețul acestui model corespunde funcționalității, care este ușor mai mare decât primele două camere. Are clasa «A+», 6 sertare pentru depozitarea alimentelor, sistem de control mecanic, funcție de extra-congelare. Dintre opțiunile suplimentare se remarcă păstrarea automată a frigului timp de 28 de ore și posibilitatea de a rearanja ușa.

Gorenje F 6181 AW.

Congelator Gorenje F 6181 AW.

Liebherr GP 1476

Congelator compact din clasa «A++». Cu funcția SmartFrost, datorită căreia se formează mai puțin îngheț și gheață pe pereții camerei. Dispune de un mod de congelare rapidă, funcție de blocare pentru copii și răcire automată. Avantajul acestui model este că recipientele sunt suficient de comode pentru a fi scoase. Control de tip electromecanic.

Liebherr GP 1476 H3.

Congelator Liebherr GP 1476 H3.

BEKO RFNK 290E23

Modelul este echipat cu un panou tactil, care îl distinge în mod favorabil de celelalte. Arată destul de prezentabil. Prețul rezonabil pentru 290 de litri, silențios, există un sistem NoFrost, precum și un sistem de salvare automată a frigului. Sertare transparente din plastic de calitate, îndeplinește clasa de consum de energie «A+».

BEKO RFNK 290E23.

Congelator BEKO RFNK 290E23.

După cum putem vedea, pentru a alege un frigider bun, trebuie să luați în considerare mai mulți parametri și caracteristici de bază, iar acest lucru poate include, de asemenea, caracteristici suplimentare utile, costul, ratingul celor mai bune modele. În plus, puteți să vă uitați la fiecare dintre modelele de pe site-urile magazinelor online, să comparați mai multe și să faceți o achiziție. Factorul decisiv aici va fi scopul achiziției, așa că nu vă grăbiți, gândiți-vă cu atenție, citiți recenzii, cereți sfaturi și apoi congelatorul dvs. vă va aduce o mulțime de beneficii.

Video: Cum să alegi un congelator

Actualizare data: 12-22-2023