Este posibil să folosiți metri pătrați la maxim și, astfel, să faceți fără reamenajare în proiectarea unui apartament cu o cameră.
Amplasarea favorabilă a ușilor a permis să aloce spațiu pentru un dressing separat în cameră.
Canapeaua, care servește ca loc de dormit, a fost evidențiată cu ajutorul tapetului cu un model.
Conținut
Dificultăți ale designului interior al unui apartament cu o cameră
Designul unui apartament cu o cameră trebuie dezvoltat ținând cont de faptul că într-o singură cameră este necesar să se combine zone cu funcționalitate diferită. La urma urmei, aici vor fi situate în același timp și dormitor, și camera de zi, și camera copiilor.
Pentru o cameră de zi combinată cu o cameră pentru copii, este mai bine să alegeți culori blânde și ușoare.
Un tapet de o culoare mai calmă este folosit pentru a decora peretele de deasupra canapelei de pat, care servește ca loc de dormit pentru adulți.
Pentru zonare, pe lângă culoare, puteți folosi partiții glisante ușoare.
Experții sugerează să începeți amenajarea designului unui apartament de dimensiuni mici cu alegerea schemei de culori de bază.
- Se știe că nuanțele deschise ale decorului contribuie la o creștere vizuală a spațiului.
- Cele mai preferate culori sunt bej deschis, verde sau crem.
Vedeți și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi
Micile trucuri
Scopul principal este de a crește vizual volumul spațiului de locuit al camerei . Să aruncăm o privire mai atentă la câteva dintre cele mai interesante opțiuni care sunt oferite de designerii experimentați.
Combinația de alb, gri și nuanțe calde de bej a permis crearea unei atmosfere relaxante și calme.
Partea superioară a peretelui din fața patului este decorată cu o oglindă imensă atașată la perete pe un cadru special. Acest lucru adaugă lumină și face camera vizuală mult mai spațioasă.
Vezi și Tâmplărie în interior: tipuri, fotografii, sfaturi
Minimalism
Cu cât apartamentul este mai puțin spațios, cu atât mai puține obiecte mari din interior. Această afirmație a devenit baza designului minimalist al camerelor mici. Aici nu sunt folosite piese de mobilier voluminoase, draperii grele, candelabre complicate cu etaje. Proiecte ușoare, mobilier încorporat, simplitate și grație — aceste concepte definesc astăzi designul apartamentului cu o cameră.
Principalele principii de proiectare a apartamentelor cu o cameră în stilul minimalismului — simplitatea formei, linii stricte, spațiu și libertate.
Elementele decorative sunt reduse la minimum și pot fi ușor de înlocuit, schimbând percepția interiorului.
Designul unui apartament cu o cameră în stilul minimalismului este construit pe o combinație de diferite forme și texturi.
Formele simple și laconice, lucrul îngrijit cu liniile și culoarea au asigurat crearea unui interior elegant și funcțional.
Aceleași culori și materiale sunt folosite în tot apartamentul, ceea ce ajută la perceperea acestuia ca un singur spațiu.
Vedeți și High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii
Îndepărtarea unui perete despărțitor
Pentru a organiza spațiul suplimentar, puteți elimina peretele dintre bucătărie și camera de zi. Rezultatul este o cameră modernă, care se numește «studio». O caracteristică distinctivă — o astfel de cameră combină o cameră de zi, o bucătărie, un dormitor și chiar o cameră pentru copii, care sunt împărțite prin partiții simbolice în zone funcționale.
Zona de oaspeți curge fără probleme în bucătărie.
Pentru acest efect, s-a decis să se demoleze peretele despărțitor intern.
Vedeți și Fresce în interior: tehnologie de producție, avantaje
Utilizarea nișelor și a rafturilor
Utilizarea activă în interior a rafturilor originale sau a rafturilor cu nișe de mică adâncime ajută la împărțirea spațiului de locuit în zone separate, ca într-o garsonieră. Îmbogățirea nișelor poate fi elemente decorative, iluminat punctual sau plante de interior, iar rafturile vor fi o opțiune cu adevărat indispensabilă pentru plasarea cărților, tablourilor, aparatelor mici.
Întregul perete opus zonei de lucru este ocupat de un sistem de depozitare mare, cu o nișă în care este încorporată o canapea.
Pe timp de noapte, camera de zi se transformă într-un dormitor — canapeaua pliată formează un loc confortabil pentru a dormi.
Camera de zi este împărțită în două părți de o unitate de rafturi deschise — o soluție simplă care este foarte eficientă în multe cazuri.
Patul este situat lângă fereastră, există, de asemenea, un fel de mini- dulap — un mic birou de birou cu un scaun de lucru.
Vezi și Stil interior: tipuri de soluții de design pentru casa ta
Imitație de la primul etaj
În cazul în care apartamentul are un tavan înalt, puteți mări spațiul de locuit prin crearea unui etaj sau a unui podium. Un dulap încorporat pentru haine și cărți poate fi amplasat cu ușurință sub podeaua unei astfel de extinderi.
Podiumul în interiorul apartamentelor și al caselor private este din ce în ce mai des întâlnit.
Designul modern găsește o mulțime de aplicații funcționale și estetice pentru acest design.
Vezi și Design interior în culoarea muștarului
Iluminatul ca decor
Utilizarea spoturilor vă permite să definiți limitele zonelor funcționale ale camerei . În plus, utilizarea mai multor surse de lumină diferite nu numai că mărește vizual volumul apartamentului, ci și revitalizează semnificativ interiorul acestuia .
Peretele negru cu un panou TV și un sistem de depozitare împinge vizual înapoi partea canapelei, extinzând spațiul.
Roșul din design subliniază în mod activ zona de lounge din camera de zi și biroul de pe loggie, conectându-le în mod logic unul cu celălalt. Modelul elegant alb-negru decorează căpătâiul patului.
Vezi și Stilul vintage în designul interior
Selectarea mobilierului
Atunci când alegeți mobilier pentru un apartament cu o cameră, merită să acordați atenție spațiului limitat. Din acest motiv, modelele încorporabile și transformabile de înaltă calitate sunt deosebit de populare în prezent. În special, un sertar pentru rufe, plasat sub pat, va economisi în mod semnificativ spațiu, iar un dulap încăpător poate înlocui complet dressingul.
Apartamentul este proiectat în stilul minimalismului, datorită căruia compoziția radiază expresivitate, concizie, claritate și precizie.
Culoarea, reproiectarea, un minim de elemente de interior, sticla și suprafețele lucioase au dat un interior spațios, practic și spectaculos.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023