Întregul design interior pune în evidență bunurile din magazin.
Tavanul și pereții de culoare wenge se combină armonios cu podeaua de marmură a magazinului de blănuri.
Designul este extrem de important pentru magazinele de îmbrăcăminte pentru femei, deoarece doamnele preferă să se înconjoare de frumos în toate.
Calitatea mărfurilor, înălțimea prețurilor, amploarea campaniei publicitare joacă un rol imens, dar un interior elegant — componenta care vă va distinge printre concurenți și va atrage atenția potențialilor clienți.
Magazinul gri și inestetic nu va fi popular, chiar dacă prezentați în el noutățile sezonului.
Un butic elegant, luminos și atractiv, cu o structură bine gândită, va deveni o destinație de cumpărături preferată de toate femeile care îl vizitează.
Designul unui magazin de îmbrăcăminte trebuie să țină cont de conceptul general și de stilul bunurilor oferite. Pentru un salon în care vor fi prezentate ținute de seară, se alege un interior maiestuos și luxos. Boutique-ul de costume de afaceri arată, de obicei, sobru și elegant. Pentru moda pentru tineret este potrivită camera într-un stil modern: modern, hi-tech și chiar kitsch.
Pentru femei, ca o categorie de clientelă a magazinului, este important nu numai conținutul acestuia, adică calitatea bunurilor oferite, ci și aspectul camerei în sine.
Detaliile interioare nu trebuie să distragă atenția de la bunuri.
Designul competent al buticului ar trebui să sublinieze avantajele încăperii și să ascundă neajunsurile sale.
IMPORTANT: nu uitați că designul magazinului poate nu numai să atragă clienții, ci și să-i respingă. Elaborați un design cu ochii pe clientul mediu. Are sens să decorezi buticurile de lux cu fresce și stucaturi, pentru alte magazine are sens să alegi un decor modest.
Stilul industrial al unui magazin de îmbrăcăminte va fi subliniat de locuri magnifice plasate armonios.
Potrivit cercetărilor, alegerea corectă a designului magazinului, designul atent și eficient al camerei, sunt capabile să crească vânzările cu 20%.
Cum se proiectează o vitrină de magazin
Vitrina este atât cartea de vizită a unui centru comercial gigant, cât și a unui mic magazin de modă. Designul acesteia determină dacă un client vă va vizita sau va trece în fugă. Compozițiile elegante și neobișnuite din spatele unui geam uriaș atrag atenția, hipnotizează și trezesc interesul pentru locul respectiv.
Este important să faceți totul în așa fel încât acest magazin special să iasă în evidență printre altele similare și să atragă atenția potențialilor clienți.
Intrarea în magazin ar trebui să fie situată în dreapta sau în mijloc.
Ca o notă aparte, majoritatea vizitatorilor se deplasează instinctiv în sens invers acelor de ceasornic.
Vitrinele mari și transparente vor părea mult mai eficiente dacă în spatele lor se află o sală spațioasă și luminoasă. Pentru magazinele mici, un tip închis este mai potrivit.
Dacă dimensiunea încăperii permite, atunci puteți amplasa în plus un colț al cumpărătorului cu canapele confortabile pe care să puteți răsfoi cataloagele de noutăți.
Muzica de fundal în magazin este un instrument pentru a crea emoții și impresii pozitive.
Lucrurile aflate în vitrină vor avea o mare importanță. Profesioniștii sfătuiesc să plaseze aici cele mai actuale modele, pentru care se așteaptă cea mai mare cerere. Dar, în același timp, merită să se acorde prioritate bunurilor din gama de prețuri medii, deoarece un cost prea ridicat poate reduce simțitor fluxul de clienți interesați.
Lumina potrivită în magazin trebuie să fie mai puternică decât în magazinele vecine, adică să atragă atenția.
Este important să se echilibreze iluminarea și să nu se orbească clienții și personalul cu lumini prea puternice.
Iluminarea cu LED-uri asigură o iluminare blândă, dar clară a articolelor.
Vedeți și O tendință durabilă: cafenele și restaurante în stil loft
Cum să separați colecțiile
Multe magazine nu au o orientare strictă și au o gamă complet diferită de îmbrăcăminte. Pentru a facilita clienților navigarea în această varietate, colecțiile sunt separate unele de altele cu ajutorul unei tehnici precum zonarea interiorului cu culori.
Indiferent de ceea ce va fi exact designul unui butic de îmbrăcăminte pentru femei, designerii recomandă respectarea anumitor reguli în rezolvarea problemelor standard: cum să localizați vitrinele, cum săzonați corect încăperea.
zonarea unei încăperi poate avea un impact direct atât asupra numărului de clienți, cât și asupra cantității de bunuri vândute.
Colecție | Culoare interioară |
Haine de afaceri | Nuanțe reci și stricte: alb, gri, albastru. |
Îmbrăcăminte casual | Nuanțe calde și delicate: roz, bej, salată. |
Modă sportivă și tinerească | Culori stridente și luminoase: galben, violet, portocaliu, fucsia. |
Îmbrăcăminte de seară | Roșu, burgundia, negru, auriu, argintiu. |
Echipamentul comercial, culoarea și textura elementelor decorative pun în valoare armonios marfa.
La amplasarea vitrinelor și a rafturilor trebuie să vă bazați pe amplasarea zonelor «reci» și «calde» ale magazinului.
Jumătatea echitabilă a umanității este obișnuită să se înconjoare de frumusețe în toate și, prin urmare, magazinele inestetice sunt de obicei ocolite. Un design eficient al magazinului de îmbrăcăminte pentru femei reprezintă jumătate din succesul acestuia. Adăugați la interiorul elegant prețuri plăcute și lucruri la modă, iar clienții nu se vor face așteptați.
Peretele din dreapta și din fața intrării ar trebui să fie folosit cu toată grija posibilă, plasând acolo un produs nou și exclusivist pentru a atrage atenția.
Vitrine atrăgătoare, concepte originale, organizare atentă a spațiului — alegeți opțiunea dumneavoastră!
Un magazin de îmbrăcăminte amenajat corespunzător este un factor important în creșterea veniturilor.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023