Bucătăria de culoare roșie strălucitoare este o modalitate de a crea un mediu de neuitat.
Conținut
Ce nuanțe de roșu sunt folosite în interiorul bucătăriei
Există un număr foarte mare de nuanțe roșiatice, acestea sunt:
- perlat-rubi;
- cărămiziu;
- roșu-portocaliu;
- roșu-burgundy;
- purpuriu;
- roșu alizarină;
- burgundia;
- roșu vin;
- carmin;
- roz amarant;
- roșu coral;
- roșu-violet;
- roșu cărămiziu;
- roșu fluorescent;
- roșu-brun.
Sfat: camera de bucătărie nu este de dorit să se proiecteze complet într-o singură culoare — este mai bine să se adauge diverse accente ușoare de unul sau două tonuri.
Vedeți, de asemenea, Design de culoare violet în interiorul bucătăriei
Roșu în interior — argumente pro, contra
Bucătăria în culori roșii are multe părți pozitive:
- este una dintre cele mai la modă tendințe, o soluție foarte elegantă;
- culoarea excită apetitul, dispune la activitate fizică;
- Designul este optim pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută și tonus general;
- varietatea de astfel de nuanțe va permite fiecăruia să aleagă cea mai acceptabilă;
- culoarea nu lasă urme și nu este plictisitoare.
Dar există o serie de dezavantaje:
- nu toată lumea este potrivită pentru o astfel de variantă din cauza luminozității excesive;
- designerii consideră culoarea agresivă, mulți oameni o consideră obositoare;
- multe obiecte par mult mai mari, mai grele;
- atunci când este expusă pentru o perioadă lungă de timp, culoarea obosește, așa că este aleasă de cei care nu obișnuiesc să gătească mult.
Sfat: se crede că tonurile saturate fac vizual camera mai mică, așa că într-o bucătărie înghesuită este mai bine să folosiți nuanțe deschise de roșu.
Vedeți și Care poate fi designul unui apartament de studio
Bucătărie în culori roșii — accente
Aproape în întregime bucătăria roșie într-un interior modern are, de obicei, o mulțime de «pete» de accent. Scarlet se face garnitura, frigiderul, vesela, etc. Caracteristica principală a unei astfel de camere — luminozitatea excesivă, care afectează puternic persoana.
O bucătărie aproape complet roșie într-un interior modern are, de obicei, o mulțime de «pete» de accent.
Vedeți și Proiectarea unei bucătării de dimensiuni mici — atenție la fiecare detaliu
Pereți
Pereții din zona de lucru sunt acoperiți cu plăci ceramice, în timp ce restul spațiului este tapetat. Spațiul liber poate fi decorat cu fototapet cu imagini de flori de format mare (trandafiri, maci, gerbera), apusuri de soare roșu-sânge, cărămizi, pădure de toamnă, vin în pahare, ornamente populare, fructe de pădure și fructe.
Pereții din zona de lucru sunt lipiți cu plăci ceramice, restul spațiului — tapet.
Cu o anumită îndemânare, pereții pot fi pictați, folosind o rolă cu modele sau decorați cu tencuială venețiană. Pentru a obține un fundal strălucitor, folosiți tapet lichid cu sclipici. Fragmente individuale de pereți sunt decorate cu piatră naturală sau artificială.
Fragmentele individuale de pereți sunt decorate cu piatră naturală sau artificială.
Vedeți și Caracteristicile designului de bucătărie în Hrușciovka
Podeaua
Podelele sunt cele mai ușoare și mai fiabile pentru a pune gresie porțelanată sau plăci ceramice. Este necesar să folosiți exact podeaua, deoarece este mai puternică și aproape că nu alunecă. Cel mai adesea folosiți două culori contrastante, așezând podeaua «tablă de șah». În bucătăriile înghesuite, așezarea se face pe diagonală. Ultima opțiune este potrivită atât pentru gresia monocromă, cât și pentru cea pestriță.
Cel mai simplu și mai fiabil mod de a așeza podeaua este cu plăci de porțelan sau plăci ceramice
Utilizarea lemnului natural sub formă de scânduri, parchet este acceptabilă, dar numai după un strat multistrat de lac, care va trebui să fie actualizat periodic. Laminatul rezistent la apă este, de asemenea, potrivit, linoleumul dens de calitate este, de asemenea, acceptabil.
Cel mai adesea se folosesc două culori contrastante, așezând podeaua «tablă de șah».
Vedeți și Bucătării cu cazan de gaz: design
Plafonul
Materialul cel mai practic, modern pentru plafoane — filme stretch. Acestea vă permit să realizați un design perfect plat, lucios sau mat cu mai multe niveluri de culoare roșie strălucitoare. O altă opțiune este placa de gips-carton. Repararea cu utilizarea sa se face cât mai repede posibil, iar suprafața este ușor de vopsit manual.
Materialul cel mai practic, modern pentru plafoane — filme stretch.
Pentru camerele în stil loft, brutal, art-poveri, este acceptabil să acoperiți tavanul cu tencuială sau pur și simplu vopsea. Desenele din lemn, lamele din plastic, sunt folosite nu mai puțin des. Interioarele de clasicism, baroc, antichitate, implică utilizarea tencuielii, se folosesc muluri din plastic — cornișe, rozete de tavan, colțuri etc., sunt folosite. Elementele sunt realizate atât în alb pur, cât și în roșu închis.
Interioarele de clasicism, baroc, antichitate, implică utilizarea de tencuială, muluri din plastic — cornișe, rozete de tavan, colțuri, etc.
Vezi și Cum să folosești cărămida în interiorul bucătăriei
Șorț și blat de lucru
Culoarea roșie atrage atenția, de aceea este adesea făcută accent — nu este de dorit să o vopsești și blatul și șorțul, deoarece ambele elemente se vor contopi într-un singur loc. De obicei, șorțul este realizat în aceeași culoare cu fațadele căpătâiului, iar suprafața orizontală — în culoarea pardoselii.
Culoarea roșie atrage atenția, de aceea se face adesea accent — nu este de dorit să le vopsești și blatul și șorțul
Șorțul este realizat din sticlă rezistentă, plăci ceramice «sub cărămidă», folii autoadezive cu o imagine, piatră naturală, panouri din plastic. Marmura și granitul, PAL și MDF, plasticul și metalul sunt potrivite pentru blatul de lucru.
Șorțul este realizat din sticlă durabilă, plăci ceramice «sub cărămidă», folii autoadezive cu un model, piatră naturală, panouri din plastic.
Fațade
În funcție de stilul interiorului, fronturile sunt fie mate, fie lucioase. Cele mai potrivite accesorii sunt cele aurii sau cromate. Interioarele minimaliste sunt decorate cu dulapuri, sertare, lipsite de mânere — acestea se deschid automat, cu o ușoară presiune a mâinii. Ca accente se folosesc autocolante, picturi de mână, ornamente geometrice și inserții colorate.
În funcție de stilul interiorului, fațadele sunt realizate mate sau lucioase.
Vezi și Design de bucătărie de înaltă tehnologie: caracteristici ale stilului
Principii de combinare a culorilor
Bucătărie proaspăt decorată în roșu la modă — nu este o cameră monocromă, ci o cameră cu două sau trei culori. Una dintre culori este aleasă ca principală — reprezintă 60-65% din tot decorul, cea suplimentară — 25-30%, restul — accente mici. Tranzițiile frumoase de la un ton la altul sunt, de asemenea, binevenite.
O bucătărie proaspăt decorată în roșu la modă nu este o cameră monocromă, ci o cameră cu două sau trei culori.
Vedeți și Cum să alegeți un design de bucătărie mare?
Bucătărie roșie și albă
O bucătărie modernă în alb și roșu, care se potrivește perfect în orice dimensiune de cameră. Ideea este perfectă pentru interioarele retro sau pin-up, cu culori vii și aparate simple, perdele și alte draperii cu buline mari. Albul, fiind tonul de bază, îndulcește agresivitatea roșului aprins.
Bucătărie modernă roșie și albă, se potrivește perfect într-o cameră de orice dimensiune.
Paleta de negru și roșu
Acest design este solemn, misterios și foarte eficient, dar va trebui să lucrați din greu la iluminare, astfel încât camera să nu devină prea întunecată. Culoarea principală este roșu-portocaliu, mat. Pereții, podelele, elementele separate de mobilier sunt decorate cu ea, se face zonarea. Tavanul este negru, lucios, precum și fațadele căștilor, șorțului de bucătărie, chiuvetei. Designul este potrivit pentru stilul chinezesc, arab, modern.
Un astfel de design este solemn, misterios, foarte eficient, dar iluminatul va trebui să lucreze din greu, astfel încât camera să nu devină prea întunecată.
Vezi și Designul interior al bucătăriei bej
Gri-roșu
Combinația cu gri din fotografie arată foarte armonios, discret, îngrijit. Un astfel de decor va fi potrivit atât pentru hi-tech, cât și pentru modern. Principalul avantaj al gri este că nu arată bine murdăria, praful, ceea ce simplifică foarte mult curățarea. În acest ton vor fi vopsite aparatele de bucătărie, chiuveta, suprafața de gătit, podelele, ușile, tot restul va fi coral.
Combinația cu gri pe fotografie arată foarte armonios, discret, îngrijit.
Schema de culori roșu-verde
Acest design are un aspect dinamic, dar agresiv, deoarece culorile sunt opuse. Aici este de dorit să refuzați dungile și imprimeurile de tip «checkerboard», dar șahul «scoțian» pe textile este destul de acceptabil. Un design mai calm iese la iveală cu utilizarea de roșu-roz și măsline, violet mat și verde-gălbui, ferigă și roșu cărămiziu.
Un astfel de design arată dinamic, dar agresiv, deoarece culorile sunt opuse.
Roșu-maroniu
O idee grozavă pentru un astfel de interior este un frigider roșu strălucitor lucios. Mobilierul va fi realizat din lemn închis, podelele vor fi din cireș. Ceramica, vasele cu plante de interior de culoare teracotă pe pervazurile ferestrelor, vor completa cu succes designul. Pentru un design clasic, precum și pentru stilul loft, aceasta este cea mai potrivită opțiune.
Pentru un design clasic, precum și pentru stilul loft, este cea mai potrivită opțiune.
Combinație turcoaz-roșu
Interiorul roșu-turcoaz este asociat cu marea. «Nava» aici va fi o canapea de colț stacojie, aceleași «vele» — partea superioară și inferioară a dulapurilor de bucătărie. Turcoazul este podele vopsite, tul subțire pe ferestre, veselă, perne de canapea, blatul de masă sau șorț de bucătărie.
Interiorul roșu-turcoaz este asociat cu marea.
Bej-roșu
Bejul este o culoare neutră, care este de obicei «conducătoare». Arată cel mai bine cu nuanțe reci, cum ar fi violet și rubin. Bejul este folosit pentru a colora plafoanele, blaturile, dulapurile superioare ale unui set, pentru a evidenția zona de lucru sau de luat masa și, uneori, chiar și podelele.
Bejul este o culoare neutră, care se face de obicei «lider».
Interior galben-roșu
În astfel de tonuri, stilul modern este decorat. Galbenul va fi fundalul — este vorba de podele din lemn, uși, pereți acoperiți cu tapet în flori roșiatice. Toate modelele de echipamente este, de asemenea, de dorit să selectați nuanțe de aur. Iluminarea roșiatică va adăuga unicitate și confort spațiului.
În astfel de tonuri, stilul modern este decorat.
Albastru-roșu
Două culori complet opuse creează cel mai dinamic design. Gradientele netede pe pereți și pe fronturile de mobilier arată interesant aici, zonele separate se disting prin culori diferite, nivelurile de pe tavanul suspendat sunt vopsite. Setul în sine este decorat în funcție de ce culoare este mai saturată — tonurile întunecate sunt recomandate pentru bornele inferioare, dulapurile de podea.
Două culori complet opuse creează cel mai dinamic design.
Tricolorul atemporal — alb, negru, roșu
Căștile negru-alb-roșu din camera de bucătărie arată cel mai interesant, original. Aceasta este o combinație foarte «puternică», fiecare culoare de aici pare foarte saturată. Modelele complicate de plăci ceramice sunt acceptabile aici, aparatele albe nu trebuie să fie vopsite. Regula principală este că, cu cât camera este mai mică, cu atât mai multe «pete de lumină» sunt făcute în ea.
Căști negru-alb-roșu în camera de bucătărie arată cel mai interesant, original.
Concluzie
Proiectarea unei bucătării mici sau mari în culoarea stacojie este întotdeauna o idee bună. Alegerea unui astfel de design este o problemă pentru toți colegii de casă, deoarece în camera de bucătărie o parte din timp este petrecută de fiecare dintre ei. Imaginați-vă cum va arăta camera după reparații, înlocuirea mobilierului, puteți folosi 3D-constructori, postați pe multe site-uri dedicate designului.
Proiectarea unei bucătării mici sau mari în cărămiziu este întotdeauna o idee bună.
Video: Bucătărie roșie
50 de idei foto de design interior de bucătărie în culori roșii
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023