Bucătărie gri în interior. Compararea argumentelor pro și contra

Interiorul gri arată întotdeauna elegant și nobil

Designul unei astfel de încăperi multifuncționale ca bucătăria necesită o abordare foarte responsabilă. Este necesar nu numai să decideți asupra unei anumite nuanțe, ci și să învățați cum să o combinați cu altele, să studiați și să comparați avantajele și dezavantajele.

Avantaje Dezavantaje
Neutru, este un fundal excelent. Trebuie să fie diluat cu culori mai deschise. În caz contrar — arată sumbru și plictisitor.
Are o paletă largă de culori, de la nuanțe deschise la nuanțe foarte închise, ceea ce îl face potrivit pentru camere mici și mari. Nu este foarte potrivit pentru camerele slab luminate. Dacă există o lipsă de lumină naturală, arată «rece» și inconfortabil.
Ușor de combinat Sugerează accentuarea acesteia cu materiale naturale, cum ar fi lemnul. Prin urmare, este mai bine să lăsați podeaua din lemn.
Practic, care nu lasă urme.
Arată relevant și în spiritul vremii.
Respectabil și nobil.
Se potrivește cu orice design stilistic.
Are un efect de calmare.

Combinație de gri cu albastru într-o bucătărie de dimensiuni mici

Griul este o culoare universală pentru bucătării de orice dimensiune, atunci când este aleasă nuanța potrivită

Avantajele griului se suprapun semnificativ peste dezavantajele sale, iar dacă este folosit corect, toate dezavantajele și dispar cu totul.

Definiți designul

Crearea unui interior elegant fără ajutorul designerilor este întotdeauna o muncă lungă și minuțioasă. Cu toate acestea, utilizarea nuanțelor cenușii simplifică foarte mult această sarcină, deoarece aplicarea sa este destul de simplă.

Podeaua în formă de tablă de șah negru și alb într-o bucătărie cu dulapuri gri

Acționând ca o bază, griul face ca interiorul bucătăriei să fie mai modern

O parte integrantă a bucătăriei gri este lemnul, precum și suprafețele care le imită. Podeaua este aproape întotdeauna din lemn. De asemenea, lemnul este folosit la fabricarea blaturilor, dulapurilor și a altor tipuri de mobilier.

Secretul armoniei constă în încărcătura potrivită de culori. Este foarte important să nu îngreunăm camera cu nuanțe întunecate. Pentru a face acest lucru, ele sunt combinate cu tonuri mai deschise. Culorile gri închis sunt lăsate doar pentru pereți, iar mobilierul este ales fie deschis, fie complet alb. Opțiunea opusă este, de asemenea, posibilă, atunci când fațadele gri închis sunt plasate pe un fundal argintiu.

Sfat. Interiorul monoton este lăsat foarte rar. Este prea plictisitor și simplu. Prin urmare, designerii încearcă să folosească nu numai tonuri gri, ci și să dilueze interiorul calm cu detalii strigătoare.

Accentele pot fi aranjate cu ajutorul unei varietăți de lucruri: picturi colorate, rafturi sau vase colorate. Nu este necesar să vă opriți la o anumită culoare. Fundalul calm cenușiu vă permite să experimentați cu paleta de culori și să combinați nuanțe complet diferite între ele. În acest caz, cenușiul fundalului nu va face decât să sublinieze frumusețea elementelor decorative și să le scoată în evidență din mediul camerei.

Combinație de roșu cu gri în interiorul bucătăriei

Monotonia nuanțelor de gri poate fi ușor diluată cu elemente decorative care atrag privirile

Fațadele gri închis și deschis nu sunt singura opțiune pentru a crea o bucătărie cenușie. Adesea se folosesc căști albe. Acest lucru este foarte convenabil și economic, deoarece, în cazul în care vă plictisiți de interiorul gri, va fi suficient doar să vopsiți pereții. Înlocuirea fațadelor ar costa mult mai mult și ar fi mai complicată în execuție.

Selectarea finisajelor

Griul este un nume colectiv pentru o paletă largă de nuanțe calde și reci. În multe dintre ele puteți vedea ecouri ale altor culori: albastru, verde, maro. Toate acestea se combină perfect între ele și pot fi folosite și separat.

Perete turcoaz într-o bucătărie cu dulapuri gri

Pereții ar trebui să servească drept fundal pentru mobilierul de bucătărie

Nuanțe calde :

  1. Cuarț.
  2. Protectoare.
  3. Ceai verde.
  4. Piatră.

Diferite nuanțe de gri pentru designul interior al bucătăriei

Paleta de gri este formată din mai multe nuanțe de gri

Nuanțe reci :

  1. Marengo.
  2. Antracit.
  3. Griffel.
  4. Grafit.
  5. Culoarea asfaltului umed.

Oricare dintre aceste nuanțe de gri și multe alte nuanțe de gri reprezintă o bază excelentă pentru un interior elegant și modern. Tonurile deschise vor arăta mai bine pe pereți, iar tonurile închise vor sublinia elementele individuale ale decorului. Tranzițiile netede de la tavanul alb ca zăpada la pereții argintii și podeaua de grafit vor arăta interesant. Suprafețele metalizate realizate din mozaicuri și plăci ceramice vor oferi un farmec și un luciu deosebit.

Perdele de bucătărie cu dungi portocalii

Tavanul trebuie să fie ușor și ușor de întreținut

Tonurile de gri se vor potrivi perfect în finisajul șorțului de bucătărie. Este foarte practic, deoarece murdăria pe o astfel de suprafață nu va fi vizibilă. Puteți crea un accent neobișnuit prin utilizarea unei suprafețe verticale de culoare alb-deschis. Acesta va umbri șorțul și va deveni un fundal minunat pentru acesta. Suprafața de lucru poate fi decorată într-o varietate de moduri: plăci ceramice mate sau lucioase, mozaicuri metalice sau plăci subterane gri.

Scaune de bucătărie galben pe o podea de ceramică

Pentru pardoseală, plăcile ceramice sunt cea mai bună alegere

Ca acoperire a pardoselii, se recomandă utilizarea materialelor gri închis. În combinație cu tapetul deschis, acestea vor crește vizual volumul spațiului, iar camera va părea mai spațioasă. Atunci când alegeți o nuanță, țineți cont de partea practică a problemei, altfel va trebui să curățați mult mai des decât în cazul suprafețelor alternative din lemn.

Vezi și Cum ar trebui să arate un design de bucătărie modernă

Alegerea tapetului

Tapetul de aici poate avea mai multe nuanțe, de la argintiu deschis până aproape de negru. Mobilierul alb modern și mai degrabă non-standard arată favorabil pe acest fundal. Opțiunea «gri pe gri» este, de asemenea, acceptabilă, dar dacă sunt nuanțe contrastante care nu se îmbină între ele. Diluați-le cu accente luminoase, precum și cu elemente din metal și sticlă.

Două scaune galbene într-o bucătărie cu tapet gri

Principiul «gri pe gri» — pur și simplu nu puteți face fără accente luminoase aici

Masă de sufragerie gri în bucătărie cu tapet de hârtie

Tapetul alb cu un ornament gri subțire va crește spațiul unei bucătării mici.

O altă idee originală — tapet cu ornamente. Pereții monocromi pot părea uneori plictisitori, iar aici o astfel de posibilitate dispare complet. Alegeți desene pe un fundal gri sau orice tapet cu un model argintiu. Ornamentul poate fi atât mare, cât și mic — nu există nicio diferență.

Cumpărați mobilier

Bucătăria gri în interior este un concept foarte multifațetat. Nu pune nici un cadru și practic nu se limitează în nimic. Alegeți pentru ea orice design stilistic, diluați spațiul monocrom cu accente luminoase, adăugați puțină imaginație și veți obține ceva absolut unic.

Set de bucătărie combinată în gri și alb

Cea mai comună combinație este gri și alb, care se potrivește aproape oricărui stil

Primul lucru asupra căruia trebuie să vă decideți este partea frontală. Este tradițional să combinați un fund închis cu un top deschis, atunci când dulapurile superioare sunt albe, iar cele inferioare sunt gri închis. De asemenea, puteți folosi lemn de culoare deschisă și să lăsați pereții albi.

Setul de sufragerie este, de obicei, completat cu elemente metalice. Masa este aleasă din lemn masiv, care este uneori asortată cu scaune colorate.

Mobilier luminos în interiorul bucătăriei gri

Scaunele și tapițeria de mobilier tapițat sunt perfecte pentru rolul de accente luminoase

Setul trebuie selectat în conformitate cu stilul ales al bucătăriei. Pentru un interior clasic, alegeți mobilier din materiale naturale, cu linii netede și forme elegante. Pentru proiectarea camerei în spiritul minimalismului — căști simple și laconice. Stilul «Loft» implică o combinație de suprafețe din lemn și metal.

Vezi și Designul setului de bucătărie — un element important al interiorului

Selectarea combinațiilor de culori

Griul în interior rareori există de unul singur. Acesta interacționează cu aproape întregul spectru de culori și servește drept bază pentru un design elegant și neobișnuit.

Vedeți, de asemenea, decor frumos și decorarea bucătăriei cu propriile mâini

Negru și alb

Tandemul elegant de negru și alb în combinație cu nuanțe nobile de cenușă este în spiritul clasicilor nemuritori. Se recomandă să renunțați la culorile deschise pure și să dați preferință alb-gălbui. Contrastul va înceta să mai taie ochiul, iar tranziția va deveni lină și îngrijită.

Interior de bucătărie în culoarea gri-alb

Tandemul gri-alb creează o atmosferă de calm și confort, în timp ce negrul servește ca un accent elegant

Combinația de alb și gri va adăuga noblețe și aristocrație camerei, iar accentele negre plasate în mod competent o vor face luminoasă și expresivă.

Vedeți și Cum să creați un design frumos de bucătărie

Bej

Gri plus bej — o soluție caracteristică stilului de țară moale și casnic. În acest caz, este de dorit să se susțină tonul bej cu accesorii pastelate și o podea din lemn deschis. O bucătărie decorată în acest fel este întruchiparea căldurii și a confortului, astfel încât această pereche de culori este foarte populară.

Design de bucătărie modernă cu set de bucătărie gri

O bucătărie frumoasă cu accesorii gri și un tavan bej

Vezi și Ce este o zonă de prospețime în frigider: tipuri, dezavantaje și avantaje, sfaturi.

Liliac

Notele de liliac în combinație cu nuanțe de cenușă vor face bucătăria romantică și foarte elegantă. Într-un astfel de interior doriți să adăugați perdele transparente ușoare, câteva vase cu flori, iar pe rafturi aranjați veselă elegantă.

Design de bucătărie gri-violet cu pardoseală din ceramică

Zonă de luat masa gri în bucătărie în stilul art nouveau modern

În același timp, detaliile lucioase de liliac vor aduce un sentiment de oarecare răceală, iar suprafețele mate de aceeași culoare, dimpotrivă, vor adăuga confort și căldură bucătăriei tale.

Vezi și Blaturi de lucru din stejar pentru bucătării — avantaje față de alte tipuri de materiale

Roz

Rozul arată întotdeauna foarte dulce și feminin, indiferent de culoarea cu care este asortat. Vecinătatea sa cu griul îl reține, făcând interiorul mai puțin naiv și un pic mai matur.

Scaune luminoase în interiorul unei bucătării gri

Fotolii tapițate cu un imprimeu vegetal roz într-o bucătărie decorată în gri și alb

Aici se aplică o regulă: cu cât nuanța de roz este mai strălucitoare, cu atât griul trebuie să fie mai închis. Un efect uimitor este dat de utilizarea culorii roz cenușiu, care în sine arată scump și nobil.

Vezi și Noutăți în materie de design de bucătărie

Galben și portocaliu

Nuanțele solare sunt alese de oamenii veseli și veseli. Detaliile luminoase transformă interiorul, făcându-l viu și dinamic. Merită să le folosiți în accente: modele pe fețe de masă și perdele, ornamentarea garniturii, tablouri pe pereți. Elementele atât de mari precum mobilierul, pereții și pereții despărțitori este mai bine să fie vopsite în culori mai reținute.

Șorț de bucătărie galben

Șorțul galben strălucitor atrage atenția și înviorează interiorul

Vezi și Bucătărie de culoare lila — realizează un design elegant și de bun gust

Verde

Orice nuanță de verde are un efect calmant și relaxant asupra psihicului uman. Combinația de gri și verde este utilizată în mod activ în stilul eco popular. De asemenea, orice imitație de lemn și alte materiale naturale va arăta bine aici. Ca accente verzi pot fi folosite obiecte destul de mari: blaturi de masă, scaune, părți ale fațadelor și plăci de șorț.

Designul zonei de luat masa în bucătăria gri

Combinație elegantă de gri neutru și culori saturate de smarald în interiorul bucătăriei

Vezi și Cum să faci un lambrequin frumos pentru bucătărie?

Albastru și gri

Ambele culori sunt destul de reci, astfel încât se crede că o astfel de combinație este preferată de oameni foarte rezervați și judicioși. Este puțin probabil ca un astfel de interior să pară plictisitor nimănui, chiar dacă există doar câteva accente albastre. Cu toate acestea, aceste culori sunt aproape echivalente și pot fi folosite în cantități egale, ceea ce este foarte convenabil pentru zonarea bucătăriei și a sufrageriei.

Set de bucătărie de culoare albastră bogată

Bucătărie în stil neoclasic cu o predominanță de albastru, griul joacă aici rolul de accente adecvate

Roșu

Culoarea roșie necesită o utilizare foarte atentă. Are o capacitate uimitoare de a transforma interiorul dincolo de recunoaștere. Cu ajutorul ei, puteți face orice cameră incredibil de luminoasă și elegantă, iar cu o utilizare analfabetă — stricați întregul design al unei bucătării gri.

Dulapuri de bucătărie suspendate cu fronturi roșii

Combinația de roșu și gri arată organic în interioarele moderne

Griul îndulcește roșul agresiv, iar combinația de culori aprinse devine plăcută ochiului. Principalul lucru cu această culoare este să nu exagerați și să nu înecați fundalul gri restrâns.

Modelarea spațiului

În ciuda faptului că culoarea gri este destul de neutră, aceasta este capabilă nu numai să creeze o atmosferă, ci și să niveleze proporțiile greșite ale camerei.

Unde este folosită? Pentru ce? În detrimentul a ce? Cum se utilizează?
În camerele alungite Extinde spațiul din punct de vedere vizual Culoarea pereților Vopsiți pereții longitudinali într-o culoare bogată de cuarț sau antracit, iar pereții transversali într-o culoare deschisă, perlată sau aripă de porumbel.
Într-o cameră cu tavan înalt Reduceți înălțimea tavanului Contrast de finisaje Culori deschise pentru partea superioară a camerei și culori închise pentru partea inferioară.
În încăperi cu tavane joase Crește vizual înălțimea pereților Suprafețe oglindite Folosiți materiale lucioase pentru pereți și alte suprafețe.
Într-un apartament de dimensiuni mici Creează o senzație de spațialitate Set de pandantive Instalați o unitate compactă suspendată pe perete, fără picioare, pentru a crea o senzație de lumină și aerisire.

Insula de bucătărie cu suprafață din lemn

Nu aveți nevoie de un designer pentru a crea un aspect îndrăzneț și armonios.

Pentru a corecta forma bucătăriei și pentru a crea un interior gri elegant, avem nevoie de mai multe nuanțe. Le puteți crea singuri, amestecând cu grijă vopseaua albă cu mai multe nuanțe. Acest lucru este mult mai economic și mai convenabil decât să cumpărați vopsele gri gata făcute.

Instalați iluminatul

Iluminatul joacă un rol imens în designul interior. Cu lumina potrivită puteți schimba vizual spațiul, puteți împărți camera în zone funcționale, puteți crea o atmosferă caldă și confortabilă. Puteți sublinia frumusețea designului cu ajutorul rafturilor de iluminat și al iluminării interne a dulapurilor.

Iluminat într-o bucătărie gri

Iluminarea locului de muncă din bucătărie trebuie să fie cât mai luminoasă posibil

Este destul de ușor să zonezi o cameră cu ajutorul iluminatului: este suficient să așezi un rând de lumini la granița zonelor pe care vrei să le separi una de cealaltă. Această soluție arată deosebit de bine deasupra unui tejghea de bar sau într-o deschidere arcuită.

Important. Regula principală a planificării iluminatului este că, cu cât mediul este mai întunecat, cu atât este nevoie de o lumină mai puternică pentru acesta. În caz contrar, încăperea va avea un aspect sumbru și întunecat.

Lumini suspendate cu corpuri de iluminat negre deasupra barului pentru micul dejun

Pe lângă funcția lor principală, corpurile de iluminat joacă și un rol decorativ important

Agățați corpurile de iluminat ținând cont de scopul funcțional al diferitelor sectoare ale bucătăriei. Acordați o atenție deosebită zonei de lucru și de luat masa

Decorarea unui interior gri clasic

Clasicul este o tendință care nu și-a pierdut popularitatea de zeci de ani. În același timp, pentru tot acest timp, stilul clasic nu s-a schimbat prea mult, iar aceleași reguli de bază rămân relevante:

  • Simetria. Interiorul clasic poate fi luxos și scump, sau restrâns și simplu, dar pentru baza sa va fi întotdeauna luată simetria. Centrul bucătăriei, din care pe ambele părți ale dulapurilor vor fi aranjate, puteți face hota. Pentru a da capotei eleganță și pentru a masca părțile metalice grele, o puteți plasa într-o nișă și o puteți decora cu un șemineu.
  • Materiale naturale. Granit, piatră, lemn — toate aceste materiale ecologice și sigure corespund pe deplin stilului clasic al bucătăriei, durabile și nu necesită îngrijire.
  • Design de șorț. Clasicii nu presupun accente luminoase și detalii extravagante. Prin urmare, în mod ideal, suprafața șorțului de bucătărie ar trebui să fie ecoul altor elemente ale interiorului, de exemplu, blaturile sau dulapurile.
  • Perdele. Pentru ca bucătăria să obțină un aspect finit, este important să nu uităm de designul ferestrelor. Tulul argintiu translucid și draperiile dense de culoare gri deschis sau jaluzelele romane sunt ideale.
  • Iluminat. Se recomandă utilizarea unor spoturi compacte pentru zona de lucru și a unui candelabru decorativ deasupra zonei de luat masa. Lumina trebuie să fie moale și caldă, să nu irite vederea și să lumineze toate colțurile.

Corp de colțar gri într-o bucătărie clasică

Inserțiile de sticlă în ușile căștii, blatul de lucru din piatră și șorțul din gresie sunt potrivite pentru o bucătărie în stil clasic

Este ușor și interesant să proiectezi o bucătărie gri. Cu ea puteți realiza orice idee: să creați un aspect luxos sau laconic, luminos sau restrâns, realizat într-un stil clasic sau modern.

Interior de bucătărie gri în stil clasic

Bucătărie albă în stil clasic cu căști gri închis

Culorile cenușii se vor potrivi în camere foarte mici sau foarte spațioase. Cu ajutorul lor, puteți corecta dimensiunea spațiului, distribuiți corect lumina, aranjați accentele necesare. Designul gri este o pânză albă pe care oricine poate crea interiorul visurilor sale.

Video: exemple de design de bucătărie cu căști gri

Foto-idei de combinații de gri cu alte culori

Actualizare data: 12-22-2023