Astăzi blatul cu postformare a intrat la modă. În spatele numelui neobișnuit se ascunde un produs bine cunoscut.
Conținut
Ce este postformarea?
Adesea, oamenii obișnuiți neexperimentați se întreabă: ce este blatul de bucătărie cu postformare? Răspunsul este că este vorba de finisarea unei plăci de lemn lipite cu plastic. În producție, în acest scop, se utilizează plăci aglomerate sau MDF. În funcție de metoda de fabricație, aceste două materiale sunt foarte asemănătoare. Primul este descifrat ca fiind un panou din plăci aglomerate. Se bazează pe presarea și lipirea deșeurilor din industria prelucrării lemnului. Ca liant, aici se folosește rășina de formaldehidă.
Un blat de lucru cu postformare din plăci aglomerate arată foarte bine într-un interior de bucătărie
Procesul de producție a plăcilor aglomerate este următorul. În primul rând, așchiile sunt plasate într-un container special. Apoi se toarnă cu rășină încălzită. Amestecul rezultat se amestecă bine până la o consistență omogenă și se toarnă într-o matriță specială, unde are loc presarea. După ce rășina s-a uscat și s-a întărit, presa este scoasă din matriță, iar foaia de plăci aglomerate finită este scoasă și trimisă într-un depozit pentru a se răci.
Un exemplu de cum arată o foaie de plăci aglomerate finisată pentru un viitor blat de masă.
Următoarea etapă de producție este cea de postformare. Foaia de plăci aglomerate răcită este lipită în două straturi. Hârtie Kraft. Strat de plastic decorativ.
Următoarea etapă de producție este cea de postformare. Foaia de plăci aglomerate răcită este lipită în două straturi.
Hârtia kraft este preimpregnată cu aceeași rășină și apoi lipită pe foaia de plăci aglomerate prin presare la cald. Al doilea strat este din plastic. Principiul este același: stratul este încălzit la o temperatură de 300 de grade, apoi lipit de foaie sub influența unei prese.
Următorul pas este lipirea plasticului pe foaia de aglomerat
Hârtia Kraft este lipită în mai multe straturi. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât mai bună este aderența plasticului la panoul din plăci aglomerate.
Hârtia Kraft este lipită în mai multe straturi. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât mai bună este aderența plasticului la panoul din plăci aglomerate.
Etapa finală constă în acoperirea suprafeței din plastic a plăcilor aglomerate cu un strat de melamină. Acesta este un tip de finisare, care conferă un aspect lucios, comercializabil, precum și protejează produsul de deteriorări mecanice și chimice și îi prelungește durata de viață.
Iată cum arată placa aglomerată pentru blaturi de lucru finisată — elegantă și îngrijită.
Fabricarea blaturilor pentru postformare pentru bucătării din MDF se realizează într-un mod similar. Singura diferență este placa în sine. MDF este un panou din fibre care este presat și lipit împreună folosind o bază de parafină. MDF este mai curat și mai ecologic decât plăcile aglomerate, deoarece rășina de formaldehidă este toxică, în timp ce parafina nu este.
Atunci când alegeți un blat, nu uitați că blaturile din MDF sunt mai sigure decât cele din plăci aglomerate
Pentru spațiul de bucătărie, stratul de acoperire trebuie să respecte rezistența la umiditate. În acest scop, în etapa de producție, plăcile aglomerate și MDF sunt impregnate cu o compoziție specială de protecție împotriva umidității. Acest lucru poate fi înțeles prin culoarea verzuie a produsului.
Blatul de masă are o culoare verzuie deoarece este impregnat cu o compoziție specială de protecție împotriva umidității
Vezi și interior de bucătărie în stil italian
Avantajele și dezavantajele postformării
Tehnologia de placare a blaturilor de bucătărie cu plastic este folosită de zeci de ani. În acest timp, procesul a fost modificat, revizuit și finalizat de mai multe ori. De asemenea, utilizatorii au putut să aprecieze pentru o perioadă lungă de timp produse minunate precum blaturile de bucătărie realizate prin tehnologia postforming.
Blaturile de bucătărie realizate prin tehnologia postforming au reușit să se impună pe piață
Iată ce notează oamenii. În procesul de funcționare, o astfel de acoperire nu se teme de curățare și de abrazivele cu pulbere. Dacă nu tăiați pe masă cu cuțite, atunci zgârieturile și zgârieturile nu sunt vizibile timp de aproape 10 ani. Blatul de masă se potrivește perfect în designul general al interiorului bucătăriei. Costul este relativ scăzut, iar calitatea este excelentă.
Blatul de lucru se potrivește perfect în designul general al interiorului bucătăriei și are un preț atractiv
Există însă un dezavantaj. Acesta se referă la blaturile din plăci aglomerate. Chestiunea se află în toxicitatea compoziției adezive utilizate la fabricarea panourilor. Deși sunt comercializate două clase de toxicitate, dintre care una este mai puțin nocivă decât cealaltă, persoanele cu alergii remarcă impactul lor nefavorabil. Pentru toți ceilalți utilizatori, însă, acest factor nu reprezintă un dezavantaj.
Pentru persoanele cu alergii este mai bine să aleagă blaturi din MDF, deoarece sunt mai puțin toxice
Cum de a alege și de a avea grijă de un blat de lucru?
În primul rând, să abordăm problema alegerii unui produs. Ceea ce ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați sau comandați este:
- calitatea produsului;
- feedback-ul clienților;
- numărul de cumpărători din magazin sau de la un anumit furnizor;
- condițiile de depozitare în depozit (dacă există posibilitatea de a privi).
Atunci când alegeți un blat de bucătărie, citiți recenziile clienților despre calitatea produsului
Înainte de a comanda un blat de lucru, ar trebui să măsurați dimensiunile bucătăriei sau, mai bine, să chemați o echipă de mobilă la dvs. acasă, pentru ca ei înșiși să măsoare încăperea.
Înainte de a comanda un blat de lucru, ar trebui să măsurați dimensiunile bucătăriei sau, mai bine, să chemați o echipă de mobilă la dvs. acasă, pentru ca ei înșiși să măsoare încăperea.
Nu uitați să vă informați despre metoda de tratare a îmbinărilor (dacă există), precum și despre masticarea marginilor. În unele cazuri, acestea pot fi căptușite cu benzi metalice, în alte cazuri — lipite cu același plastic folosind metoda lipiciului la cald. A doua metodă este mai calitativă.
Înainte de a cumpăra un blat de lucru, aflați ce metodă a fost folosită pentru a etanșa îmbinările
Blaturile de lucru postformare nu necesită nicio îngrijire specială. Nu este necesar să curățați suprafața cu materiale abrazive. Dați preferință agenților de curățare lichizi. Toate îmbinările sunt tratate în mod necesar cu un material de etanșare pentru a evita pătrunderea apei. Dar ar trebui să eliminați imediat umiditatea excesivă care intră într-un astfel de loc, chiar dacă există o abundență de etanșant.
Dați preferință agenților de curățare blânzi, astfel încât să vă puteți păstra blatul de lucru frumos pentru mult timp de acum încolo
Vezi și Care este diferența dintre un frigider încorporabil și un frigider convențional?
Exemple elegante
Datorită texturii unice a plasticului de placare, blaturile de bucătărie au tot felul de modele și structuri. Este foarte ușor în producție să faci o imitație a lemnului natural, a pietrei, a plăcilor ceramice și chiar a sticlei naturale. În plus, pe o astfel de suprafață, cu o producție modernă, imprimați modele, aplicați peisaje și fotografii.
Blat de bucătărie elegant realizat sub formă de marmură
Mai ales mesele cu aspect deosebit de frumos, prelucrate într-un format lucios. Pentru stiluri clasice, cum ar fi Provence, englezesc și scandinav, precum și pentru High-Tech și minimalismul modern, luciul este foarte mult la față. Să ne uităm la un exemplu de stil Provence francez, amestecat cu un motiv scandinav.
Bucătărie Provence cu blat de lucru postformat
Finisarea începe cu acoperirea podelei. Plăcile de parchet rabotate și tratate cu lac incolor vor arăta bine. Acesta din urmă trebuie aplicat în mai multe straturi pentru a proteja lemnul de murdărie și umiditate. Este potrivit lemnul de mesteacăn sau frasin. Aici este important să se facă tonul alb al podelei.
Culoarea blatului și a podelei este aproape identică, ceea ce face un ansamblu frumos în bucătărie
Setul de bucătărie este cumpărat în culoarea podelei. Găsiți un produs de calitate cu dulapuri cu panouri standard. Ușile drepte obișnuite sunt, de asemenea, potrivite, dar nu vor arăta atât de frumos. Blatul mesei este selectat cu o textură de marmură. Alegeți încă o culoare principală a interiorului. Din moment ce există deja unul — alb. Este setat stilul «Provence». A doua culoare, de exemplu, este verde. Apoi, acoperirea din plastic a mesei de lucru a căștii va fi alb-verde, în textură de marmură. Faceți o parte a șorțului din aceeași structură ca și masa de lucru.
Bucătărie cu blat de lucru din marmură postformare în stil Provence
Achiziționați aceleași rafturi cu balamale ca și dulapurile de podea. Albiți pereții cu o vopsea simplă sau vopsiți-i în alb. Puneți vaze cu plante verzi în jurul perimetrului mesei de lucru a setului de bucătărie. Având în vedere că avem un stil dublu — Provence, combinat cu motivul scandinav, albul și verdele vor fi cea mai bună alegere, caracterizând pe deplin aceste două tendințe. Dar puteți adăuga la culoarea albă niște bej, nuanță caldă.
Blat de lucru postformat în bucătăria în stil Provence, combinat cu stilul scandinav
Încercați să combinați mai multe stiluri de design interior. Astfel, veți obține un design neobișnuit, unic, nu ca ceilalți. Iar blaturile postforming se vor potrivi perfect în fanteziile tale.
Blatul de lucru Postforming va arăta grozav în orice bucătărie
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023