Blat de lucru original de colț în interiorul bucătăriei.
Conținut
Varietăți de materiale de blaturi de lucru de colț
În funcție de varietățile de materiale, blaturile de lucru de colț pot fi:
- piatră acrilică;
- marmură sau granit;
- suprafață de sticlă;
- metal;
- lemn natural.
Interiorul unei bucătării moderne cu un set de colț.
Vezi și Toate cele mai interesante lucruri despre decorul frigiderului
Blat de lucru de colț realizat din plăci aglomerate laminate
Mobilierul din plăci aglomerate și MDF se teme foarte mult de apă, iar blatul de lucru nu face excepție. Cel mai popular tip cu un preț accesibil. Lățimea blatului: 60 — 62 cm. Aceste blaturi de lucru sunt realizate din plăci aglomerate (postforming) și acoperite sub presiune cu laminat rezistent la uzură. Producătorii oferă o garanție pentru stratul de laminat rezistent la apă, dar nu și pentru placa de aglomerat. Acest tip are un nivel scăzut de respingere a umidității. Dacă apa ajunge pe locul netratat, acesta se va umfla imediat. Pentru a evita astfel de situații. este necesar să acoperiți capetele nelaminate cu un material de etanșare (silicon de construcție).
Blat de lucru de colț în designul bucătăriei din plăci aglomerate.
Vedeți și Caracteristicile designului de bucătărie 8 mp. m.
Blat de lucru de colț din lemn
Este considerată o opțiune ecologică și relativ democratică. Cea mai durabilă este considerată partea de acoperire a bucătăriei, care a fost asamblată în atelier. Iar îmbinarea de colț este realizată pe tije de lemn cu margini șanfrenate și lipite sub presă. Asamblarea este, de asemenea, posibilă la domiciliu, dar atunci toate părțile blatului vor trebui să fie fixate pe legături — cleme. Pentru autoasamblarea blatului de colț pentru bucătărie. Este de dorit să comandați piese gata făcute, tăiate uniform și cu fața tăiată la dimensiune deja în magazin. La locul îmbinării este necesar să se aplice lipici de tâmplărie.
Blat de lucru de colț din lemn.
Vezi și Principii de proiectare pentru o bucătărie mică de 5 metri pătrați.
Blat de lucru de colț din piatră sau gresie
Blaturile de lucru din piatră sunt cea mai luxoasă și mai scumpă opțiune. Piatra este livrată la locul de producție sub formă de placă solidă, iar acolo este deja transformată în elemente de dimensiunile dorite. O masă de sufragerie, un blat de masă cu o formă complexă de colț este mai ușor de realizat din piatră naturală. Îmbinarea lipită pe blat este practic invizibilă după lustruire.
Blat de lucru din piatră artificială.
Masa de bucătărie de colț din gresie este o soluție tehnică spectaculoasă, dar nu ieftină și complicată. Pentru a așeza o suprafață de faianță perfect plană trebuie să găsiți un unghi drept între cei doi pereți, dacă permiteți o eroare, cusătura de faianță va prezenta imediat neregularități.
Vezi și Care poate fi designul bucătăriei în casa de țară
Alte materiale
Pentru fabricarea unui blat de lucru de colț, pot fi folosite și materiale ieftine, cum ar fi materiale acrilice sub piatră, materiale din sticlă sau metal.
Piatră acrilică sau piatră artificială. Aceasta este o soluție actuală pentru toate timpurile, datorită varietății de texturi și culori.
O astfel de suprafață are o serie de avantaje, acestea incluzând:
- aspect estetic impecabil;
- ușurința de întreținere;
- durabilitate sporită și respectarea mediului înconjurător;
- disponibilitatea de reparare și restaurare.
Blat de lucru de colț din piatră acrilică.
Blaturile din sticlă reprezintă o soluție de design eficientă și inteligentă. Blaturile de masă din sticlă sunt relevante în spațiile mici, sticla nu ascunde volumul bucătăriei.
Are o serie de avantaje:
- ușor de curățat, nu absoarbe mirosuri neplăcute;
- rezistent la foc, nu este supus influențelor mecanice;
- se potrivesc absolut în orice interior;
- respectarea mediului înconjurător;
- gamă largă de culori și forme.
Blat de lucru din sticlă în bucătărie.
Metalul una dintre primele acoperiri ale zonelor de bucătărie. Calităților distinctive ale acestui tip îi pot fi atribuite:
- ușurința de curățare și igiena sporită;
- rezistență la căldură;
- rezistent la uzură, nefiind supus deteriorărilor mecanice;
- varietate de metal pentru fabricație.
Blat metalic de lucru în designul bucătăriei.
Vedeți și Designul interior al bucătăriei în mediul rural: idei și sfaturi
Stiluri de bucătărie de colț
Blatul de lucru de colț este foarte practic în distribuția spațiului de bucătărie, se va potrivi bine atât în bucătării mari, cât și în bucătării mici. Gama de magazine oferă o mare varietate de modele de blaturi de colț, folosind o varietate de acoperiri. În majoritatea opțiunilor, blatul de lucru de colț este folosit ca masă de luat masa.
Blat creativ în designul bucătăriei.
Cele mai comune stiluri din cataloagele magazinelor:
- Stil clasic. Acesta este un interior cu spațiu suficient și cu utilizarea pietrei naturale în blat. Cele mai comune culori sunt tonurile deschise, alb, bej. Aparatele electrocasnice ascunse în spatele fațadelor bucătăriei.
- Stilul «High — Tech» este o caracteristică distinctivă a modelelor — strictețea liniilor, absența liniilor inutile, totul este laconic. Se folosesc construcții metalice ușoare. Cele mai frecvente palete de culori: metalic, negru, roșu, indigo, salată, culori solare.
- Caracteristica distinctivă a stilului «Country» este utilizarea lemnului natural sau a MDF-ului, a plăcilor aglomerate, foarte combinate cu colivie sau gresie.
- Stilul «Electric» este potrivit pentru spații mici de formă L. Posibilă combinație variată de masă de colț și decor în general în bucătărie. Acest stil se adresează persoanelor cărora le place să experimenteze și care au o imaginație bogată.
Blatul mesei de colț se va potrivi cu ușurință în încăperi mari și mici.
Vezi și O varietate de decor de bucătărie cu propriile mâini
Materiale folosite
Pentru instalarea acoperirii bucătăriei, în plus față de tabla ondulată în sine, vor fi necesare următoarele materiale:
- Bandă de andocare din aluminiu, care să corespundă secțiunii transversale și grosimii și direcției de întoarcere a plăcii. Se selectează în funcție de caracteristicile plăcii (grosime, rotunjime).
- Legături — cleme pentru o îmbinare — 2 buc. Pentru a conecta blatul de lucru sunt necesare legături de 100 mm lungime.
- Sigilant pentru lemn siliconat pentru a proteja capetele blatului de lucru de umiditate.
Îmbinarea părților blatului de lucru.
Vedeți și Bucătărie-cameră de zi 18 pătrățele. Sfaturi pentru proiectare
Ce opțiune de îmbinare a blatului ar trebui să aleg?
Îmbinarea blaturilor de lucru se poate face în două moduri:
- Primul, când blatul este îmbinat fără segment. Cele două panouri sunt îmbinate în unghi drept pe dulapurile de bucătărie.
- A doua opțiune, andocarea cu un segment proiectat pentru dulapul de colț al setului de bucătărie. Se obține o întoarcere prin intermediul segmentului.
Două piese
Îmbinarea din două piese se face la un unghi drept strict de 90˚ cu un spațiu minim. Dacă, din anumite motive, decalajul este mare, puteți utiliza un conector de colț.
Blat de colț din două piese.
Vezi și Scaune de bar pentru bucătărie: caracteristici, tipuri principale.
Trei piese
Îmbinarea blatului cu un segment pentru un dulap de colț de podea. Dimensiunile standard ale segmentului sunt de 90 cm × 90 cm × 60 cm. Există două tipuri de margini pe partea din față — rotunjite sau drepte.
Blat de lucru de colț format din trei părți.
Pentru îmbinări se folosește de obicei adeziv de tâmplărie sau silicon, dar pentru o fixare mai sigură se poate folosi o îmbinare metalică specială.
Vezi și Nișă sub fereastra de bucătărie: avantaje și dezavantaje, opțiuni de utilizare
Solid
Parchetul de bucătărie dintr-o singură bucată este realizat în funcție de măsurile dulapurilor de bucătărie. Dacă măsurătorile sunt exacte, un astfel de blat este pur și simplu așezat pe module și fixat cu șuruburi autofiletante.
Blat dintr-o singură bucată realizat din piatră artificială.
IMPORTANT: un blat dintr-o singură bucată fără îmbinări va dura mai mult decât omologii săi cu îmbinări.
Vezi și Cum să îndepărtezi ușor și simplu mirosul din frigider la domiciliu
Modalități de îmbinare a pieselor unui blat de lucru
Blatul ideal este un blat de lucru dintr-o singură bucată. Dacă blatul este în forma literei «G», atunci modulele trebuie să fie conectate între ele.
Cele mai comune moduri de îmbinare:
- cap la cap, fără euroferăstrău;
- cap la cap cu euroferăstrău;
- folosind un profil de aluminiu în formă de T.
Îmbinarea prin intermediul unei benzi
Modulele sunt îmbinate între ele fără euroferăstrău. Îmbinarea este închisă cu o bandă din profil de aluminiu. Principalul lucru în acest proces este să se mențină etanșeitatea. Înainte de îmbinare, este necesar să se trateze capetele barei și ale blatului de masă cu un material de etanșare cu silicon, pentru a preveni pătrunderea ulterioară a umidității.
Îmbinați blatul de lucru cu o bandă de aluminiu.
Îmbinarea cu cleme
Este necesar să fixați plăcile de blat cu cleme pe modul evitând pe cât posibil spațiile libere, în viitor apa se va acumula în aceste spații și blatul va începe să se umfle. De asemenea, este necesar să se instaleze pereți laterali suplimentari. Facem un marcaj pentru șaibe în formă de C ale clemelor și caneluri pentru legături la o distanță de 55 mm, acest marcaj se face pe partea din spate a tuturor planurilor montate. Țineți cont de prezența profilului T și de amplasarea chiuvetei sau a aparatelor încorporate. Distanța dintre cleme trebuie să fie cuprinsă între 6 0-150 mm. Dacă nu este posibilă montarea a două cleme, montați una în mijloc.
Conectarea pieselor de blat cu ajutorul cuplelor.
IMPORTANT: Instalați pereți laterali suplimentari pentru a evita căderea și împingerea prin margini.
Conectarea blaturilor de bucătărie cu ajutorul euroferăstrăului
Pentru ca blatul de bucătărie să dureze mult timp. Trebuie să fie conectate cu atenție și corect între ele. Pentru a obține o îmbinare perfectă, trebuie să folosiți o freză de calitate. O îmbinare bine realizată cu ajutorul unui șablon nou va lăsa un spațiu abia perceptibil de o fracțiune de milimetru la capăt.
Dezavantajele acestei conexiuni: pentru o îmbinare perfectă cu ajutorul ferăstrăului de euro, este necesar un colț proporțional și pereții din platou. În cazul în care pereții sunt neuniformi, va exista un decalaj între capăt și perete. În cazul în care căpătâiul este instalat în formă de «U», curbura pereților va perturba aranjamentul — golurile vor fi peste tot pe pereți. Decalajele vor trebui corectate cu benzi speciale. Dacă pereții din bucătărie nu sunt egali, este mai bine să îmbinați setul de bucătărie într-un alt mod.
Racordarea blatului de colț cu ajutorul eurosaftului.
IMPORTANT: Conectați părțile blatului de bucătărie la un astfel de unghi încât planul să dea impresia unui singur întreg.
Sfaturi utile pentru îngrijire și instalare
Urmând sfaturi simple pentru îngrijirea blatului, puteți evita multe probleme.
- Ștergeți imediat apa de pe blatul de lucru, în special la îmbinările de îmbinare
- Folosiți o placă de tocat pentru a evita zgârieturile și așchiile.
- Ștergeți petele minore cu o cârpă sau un burete.
- Îndepărtați petele imediat ce apar, folosind produse cu PH neutru.
- Agenții de lustruire a mobilei nu sunt potriviți pentru blaturile de lucru de colț, deoarece lasă o peliculă grasă pe suprafață, pe care aderă toată murdăria și germenii.
Trebuie să evitați agenții de curățare agresivi atunci când le îngrijiți.
În ceea ce privește instalarea, există, de asemenea, o serie de reguli care trebuie respectate:
- Pentru a tăia găuri pentru o plită sau chiuvetă, faceți mai întâi găuri de-a lungul conturului și apoi uniți-le împreună cu un fierăstrău electric.
- Toate locurile tăiate și tăiate cu ferăstrăul sunt tratate cu materiale de etanșare cu silicon
- Locurile tăiate cu ferăstrăul trebuie mascate sub profile din plastic sau metal.
- Capătul blatului de lucru trebuie tratat cu materiale de etanșare.
- Este mai ușor să tăiați blatul de lucru la o mașină sau la un fierăstrău electric.
Instalarea unui set de bucătărie de colț.
Video: Îmbinarea în colț a blaturilor de lucru
50 de idei foto pentru designul blatului de lucru de colț
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023