Cameră albă cu podea roșie în stil hi-tech
Bucătărie în stil High Tech
Cui se va potrivi un interior rațional futurist în stil hi-tech:
- Locuitorii marilor orașe care își prețuiesc timpul și iubesc funcționalitatea;
- proprietarii de garsoniere, locuințe de mici dimensiuni sau case de țară;
- cei care sunt mereu la curent cu noutățile tehnice și care și le pot permite;
- minimaliștilor, pentru care confortul casei nu înseamnă o aglomerare de bibelouri frumoase, ci o abundență de lumină și aer;
- persoanele înstărite care doresc să-și sublinieze statutul și care realizează că luxul modern constă în utilizarea celor mai noi tehnologii în viața de zi cu zi.
Dormitor cu interior de înaltă tehnologie
Cameră albă în stil hi-tech
Vezi și Culoarea teracotă în interior: combinație cu alte culori, fotografii
Conținut
- Cum să proiectezi un apartament în stil hi-tech
- Ce nu poate fi folosit în interiorul hi-tech
- High-tech după reguli. Legi de stil de la designeri
- Camera de zi futuristă în stil hi-tech
- Care este diferența dintre o baie hi-tech?
- Stil de înaltă tehnologie în interior — fotografii de design de apartamente și case
Cum să proiectezi un apartament în stil hi-tech
Designul interior de înaltă tehnologie este posibil pentru camere de orice dimensiune: cu ea, chiar și un apartament standard Hrușciovka va dobândi caracteristicile locuințelor de lux, în mare parte datorită expansiunii vizuale a spațiului. Acesta va fi mai spațios în camera de zi, dormitor, bucătărie și chiar în baie.
Dacă doriți să renovați un apartament sau o cameră și să o decorați în stil hi-tech, veți avea nevoie de materiale de finisare inovatoare — gresie cu o suprafață din sticlă călită, piatră flexibilă, acrilic, compozit din lemn etc. Programul minim nu este atât de complicat — sticlă, beton, plastic și metal (în principal oțel cromat). Principalele cerințe pentru materiale sunt rezistența la uzură și rezistența la foc.
Designul camerei întunecate în stil hi-tech
Cameră mare și luminoasă în stil hi-tech
Vedeți, de asemenea, interior alb-negru: caracteristici, fotografii
Ce nu poate fi folosit în interiorul hi-tech
High-tech în multe feluri se intersectează cu minimalismul și interpretarea modernă a art deco, dar nu acceptă elemente de țară, clasicism sau baroc. Crezul său este ergonomia: totul la îndemână și nimic superfluu.
În stilul hi-tech în mod categoric nu poate fi folosit:
- lemnul natural,
- tapet,
- muluri,
- perdele masive,
- scaune din răchită,
- covoare colorate,
- multe accesorii (uitați de vazele de porțelan, de ramele turnate în camera de zi, de șervețelele din dantelă, de jucăriile de pluș și de statuetele în formă de cupidon).
Fără tonuri stinse, texturi naturale și lucruri din trecut — doar monocromie radiantă cu doze moderate de culoare pură.
Un design frumos de înaltă tehnologie
Camera de zi high-tech
Vezi și Stilul englezesc în interior: sfaturi, fotografii
High-tech după reguli. Legi de stil de la designeri
Aproape toate stilurile populare de interior au provenit din Franța, numai că nu rațional și prim hi-tech. Fondatorii săi sunt considerați britanici și designeri N. Foster, R. Rogers și alții. Inițial, noul stil a fost conceput nu pentru locuințe, ci pentru spații industriale, de unde și funcționalitatea sa fără compromisuri.
Legile stilului:
- echipamente tehnice ultramoderne,
- ergonomie,
- utilizarea materialelor de ultimă generație,
- simplitatea și regularitatea formelor,
- iluminat pe mai multe niveluri,
- decor laconic.
High-tech s-a format sub influența artei pop, care s-a reflectat în schema de culori.
Interiorul camerei în stilul hi-tech
Designul luminos al unei camere în stil hi-tech
Culorile folosite în stilul hi-tech sunt: — Culoarea de la «Băiatul»:
- negru,
- alb,
- gri,
- argintiu,
- toate culorile luminoase, deschise.
Conform regulilor stilului, armonia culorilor se construiește cel mai adesea nu pe nuanțe, ci pe contraste. Soluțiile coloristice se aseamănă cu picturile artiștilor de avangardă: de exemplu, interior alb-negru cu accente luminoase; combinații de violet cu galben sau albastru cu portocaliu pe fond gri, obținute prin amestecul de culori contrastante.
Bucătărie în stil High Tech
Design plat hi-tech luminos
Soluțiile în stil hi-tech se nasc din forme simple — linii drepte, pătrate, cercuri. Fără neglijență, totul este calibrat geometric și justificat funcțional. Planurile netede sunt lustruite până la strălucire. Pentru a crea o compoziție ritmică, suprafețele lucioase alternează cu cele mate.
Formele corecte, culorile pure și strălucirea metalului sunt accentuate de lumină. High-tech este caracterizat de o varietate de dispozitive de iluminat moderne: candelabre cu halogen, lămpi futuriste, aplice încorporate în peretele camerei.
Pereții din interioarele high-tech sunt mai des monocromi, acoperiți cu vopsea mată sau lucioasă, adesea cu inserții din plastic sau aluminiu. Pentru a evita monotonia, puteți, de exemplu, să folosiți gresie cu suprafață imitativă de metal sau panouri de perete din sticlă.
Design de cameră de zi de înaltă tehnologie
Interiorul camerei în stilul hi-tech
Plafoanele sunt tensionate sau suspendate, de obicei pe mai multe niveluri, cu un sistem de iluminat elaborat pentru a sublinia natura lor eșalonată. Stilul de înaltă tehnologie salută soluțiile avangardiste, de exemplu, puteți realiza un plafon întins argintiu sau chiar negru, care va fi deosebit de potrivit în camera de zi. Suprafețele lucioase, în combinație cu construcțiile geometrice din gips-carton, vor da o senzație de înălțime.
Nu mai puțină atenție este acordată finisării podelei din cameră. Deosebit de relevante sunt pardoselile moderne turnate cu efect 3d, care oferă posibilitatea de a realiza cele mai fantastice idei. În plus, pentru un apartament în stilul de înaltă tehnologie se potrivesc gresie, gresie porțelanată, parchet sau laminat. Dacă suprafața încăperii permite, se folosesc podiumuri cu iluminare LED.
Designul camerei de lumină în stil hi-tech
Cameră în stil high-tech
În designul ferestrelor se folosesc jaluzele sau rulouri cu telecomandă, precum și perdele pe o tijă de perdele electrice și perdele ușoare. Ușile camerei sunt decorate cu arcuri dreptunghiulare sau sunt echipate cu uși transparente pe fotodiode.
Mobilierul unui apartament de înaltă tehnologie este practic și confortabil, se caracterizează prin contururi clare și un design aerisit, ceea ce permite ca spațiul să nu fie aglomerat. În același scop sunt echipate cu numeroase locuri de depozitare (rafturi închise, dulapuri și rafturi încorporate) și o varietate de transformatoare. Se practică mobilierul cu iluminare LED și control de la distanță. Sunt binevenite fronturile cu oglinzi și mesele din sticlă. Rolul de finisare este îndeplinit de suprafețe lucioase și detalii din oțel cromat.
Camera de zi high-tech
Design plat în stil hi-tech
Fotografii alb-negru, tablouri și grafică abstractă sau imagini pop art sunt folosite ca decorațiuni ale casei. Aceste elemente decorative pot fi prezente, dar li se acordă un rol secundar în stilul high-tech. Aparatele ultramoderne sunt principalul decor al apartamentului: designul camerei este conceput astfel încât să sublinieze noutatea și avantajele constructive ale acestora.
Vedeți și Sticla în interior — design impecabil și transparent
Camera de zi futuristă în stil hi-tech
Dacă vreți să-i impresionați pe ceilalți cu soluțiile de design futurist al camerei de zi în stil hi-tech, vi se va potrivi:
- pardoseala cu efect 3d (de exemplu, cu imaginea unui cer înstelat),
- un plafon complex din punct de vedere structural, cu mai multe niveluri;
- o masă transparentă, cu strălucire interioară;
- un șemineu electric modern;
- scaune neobișnuite din plastic;
- figurine din metal în spiritul abstracționismului.
În general, o cameră de zi de înaltă tehnologie ar trebui să aibă mult aer și lumină. Oglinzile fără rame, tonurile calme ale pereților, mobilierul din sticlă vor ajuta la extinderea vizuală a spațiului.
Design în stilul hi-tech
High-tech în interiorul dormitorului
Corpurile de iluminat ar trebui să fie plasate în așa fel încât să sublinieze echipamentul tehnic al camerei de zi. Televizorul cu plasmă sau home cinema nu numai că vă va permite să ocupați oaspeții, dar va deveni, de asemenea, un element compozițional important al camerei în stilul high-tech.
Pentru a se orienta în varietatea de idei va ajuta fotografiile.
Ce ar trebui să fie dormitorul în stil hi-tech Designul interior al dormitorului în stil hi-tech presupune soluții confortabile și funcționale. Aici aveți nevoie în special de un sistem de control al umidității și temperaturii, care va asigura un somn sănătos.
Interiorul camerei în stilul hi-tech
Dormitor în stil high-tech
Camera de zi high-tech
Pentru a ușura păstrarea perfectă a curățeniei în dormitor, cel mai bine este să folosiți mobilier încorporat cu fronturi netede, la fel ca în camera de zi.
Sarcina de a economisi spațiu va fi rezolvată de un pat suspendat, retractabil în dulap. O altă inovație progresistă este perna din technogel, care își «ține minte» forma și nu provoacă alergii.
Vezi și Uși de interior: alegerea culorii, formei și tipului de construcție
Care este diferența dintre o baie hi-tech?
Interiorul băii în stil hi-tech include ceramică la modă cu detalii din oțel cromat, mixere ultramoderne, gresie lucioasă, oglinzi și iluminat.
Utilizarea materialelor moderne este adecvată aici. De exemplu, o chiuvetă rezistentă la uzură din durat sau Corian poate avea o formă foarte îndrăzneață.
Dormitor cu interior de înaltă tehnologie
Designul camerei de înaltă tehnologie
Echipamentul tehnic al băii poate fi completat cu un sistem audio încorporat și o varietate de capete de duș.
Materialele luxoase și suprafețele netede vor fi subliniate de iluminarea pe mai multe niveluri, ca în fotografie.
Vedeți și Imitație de lemn pe peretele din interior — un element de design neobișnuit
Stil de înaltă tehnologie în interior — fotografii de design de apartamente și case
Soluțiile în stil high-tech oferă șansa de a aprecia posibilitățile celor mai noi materiale și de a crea un design interior cu adevărat memorabil: pentru a vă asigura de acest lucru, uitați-vă doar la fotografiile de apartamente după renovare.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023