Acvariu în interiorul apartamentului și al casei

Există multe moduri de a folosi un acvariu în interiorul casei sau apartamentului

Lumea subacvatică în bucătărie

Integrarea unui acvariu în bucătărie poate afecta complet percepția atmosferei din încăperea în care se adună adesea întreaga familie. Este o notă proaspătă în designul camerei. Cea mai simplă soluție este de a pune un recipient cu pești pe un dulap sau pe podea. Această metodă se caracterizează prin mobilitate, ușurință în întreținere. Hrana pentru pește, accesoriile necesare vor fi depozitate în noptiera.

Acvariu încorporat în interiorul unei bucătării moderne

Poate că acesta este cel mai bun șorț de bucătărie din punct de vedere estetic

Insula de bucătărie cu acvariu în interiorul bucătăriei-cameră de zi

Dacă doriți cu adevărat să puneți un acvariu mare în bucătărie, este logic să îl plasați în bar sau în insulă

Dulap de bucătărie cu acvariu încorporat

sau să-l construiți într-un dulap de porțelanuri dacă bucătăria este mică.

Designul interior poate fi cât mai aproape de natură, aducând o mică particulă de ocean în cameră. Acvariul din interiorul bucătăriei poate fi plasat în masa de luat masa, poate deveni un fundal pitoresc al barului sau al bazei sale, poate fi construit în perete. O astfel de bucătărie încântă cu vivacitatea sa, aspectul natural, este o soluție internă stimulantă și inspirată, interiorul cu un acvariu câștigă doar.

Vedeți și Steampunk în interior: istorie, caracteristici, fotografii

Original: să bei cafea și să te uiți la pești

Interiorul modern este dinamic și interesant. O masă de cafea cu un acvariu încorporat este ceva nou și original. Poate fi de orice dimensiune — pentru camere mici și spațioase. Masa va deveni un punct culminant al interiorului, atrăgând cu siguranță atenția, mai ales că datorită imaginației designerilor poate lua diferite forme: pătrată, dreptunghiulară, ovală.

Masă de cafea cu acvariu încorporat

Blatul mesei de acvariu trebuie să fie din sticlă

Masă de cafea din sticlă sub forma unui acvariu

Masă frumoasă sub forma unui acvariu rotund

Materialul pentru blatul mesei este, de obicei, sticla călită, care este durabilă și ușor de îndepărtat pentru întreținere. Există o gaură tehnologică pentru hrănirea peștilor. Echipamentul suplimentar este plasat în cadrul mesei, relieful de jos. Este plăcut să stați pentru o conversație prietenoasă, să puneți o ceașcă de cafea pe sticlă și să priviți locuitorii vii și plini de culoare ai acvariului, jocul de lumină și umbră în apă. Elementele decorative: corăbii, pietricele, grote fac peisajul subacvatic deosebit de atractiv, designul unei camere cu un acvariu este întotdeauna câștigător. Pentru măsuța de cafea alegeți guppy, neoni, cocoși și peștișori aurii fără pretenții. Ei nu vor îndeplini o dorință, dar vor deveni cu siguranță un decor al unui mic regat acvatic.

Vezi și Culoarea Bordeaux în interior: combinație cu alte nuanțe

Întâlnirea a două elemente: foc și apă

Imaginația designerilor nu cunoaște limite. S-ar părea că există suficient spațiu în casă pentru a instala un acvariu. Dar ei au sugerat un șemineu. De ce? Se pare că combinația dintre imitarea focului pe bușteni și lumea frumoasă a apei devine neobișnuit de spectaculoasă. Cei care îndrăznesc să combine un acvariu cu un șemineu, o mulțime de muncă așteaptă.

Șemineu și acvariu în interiorul unei camere de zi spațioase

Acvariu șic în jurul șemineului din camera de zi

Șemineu cu acvariu în interiorul camerei de zi a unei case de țară

Combinarea unui acvariu cu un șemineu va fi mai ușoară dacă acesta din urmă este o imitație, mai degrabă decât o vatră reală

Procesul va fi destul de anevoios; trebuie să potriviți instalația electrică a șemineului și a acvariului, astfel încât să nu se suprapună și să încercați să nu faceți scurtcircuit în cazul unei scurgeri. Dar când toate problemele vor fi rezolvate și cele două elemente — focul și apa — vor fi pe același plan, impresia va fi uimitoare. Acum puteți admira nu numai dansul flăcării, ci și mișcarea unor pești frumoși, a unei flore strălucitoare.

Vezi și Culoarea roșie: combinații avantajoase în interior

Camera de zi și acvariu: create unul pentru celălalt

Acvariul din interiorul camerei de zi arată grozav, se potrivește cu succes în orice soluție de stil. Nu este doar un element decorativ, ci și creează un interior unic, face atmosfera confortabilă, ajută la relaxare după o zi grea de muncă, vă distrageți, treceți de la emoții negative la gânduri pozitive.

Acvariu pe un suport în camera de zi a unui apartament de oraș

Chiar și câteva minute de privit peștele îmbunătățesc mult starea de spirit

Acvariu mic ca masă de cafea

Un acvariu mic nu ocupă mult spațiu și este ușor de transportat

Versiunea de podea a acvariului din interiorul apartamentului ocupă mult spațiu și este potrivită pentru camere spațioase. Dacă trebuie să economisiți fiecare centimetru de spațiu utilizabil din casă, este mai bine să integrați acvariul cu un peisaj subacvatic în perete. Containerele încorporate dau o dispoziție specială și devin un fel de tablou viu, care nu se va plictisi niciodată. Acvariile sunt integrate într-o comodă, un dulap, pot conecta două camere cu o «fereastră» pitorească translucidă. Designul de colț vă permite să utilizați cu succes spațiul, arată original, creează o vedere panoramică.

Acvariu- dulap ca separator de spațiu

Un acvariu masiv este perfect pentru zonarea unei încăperi

Populare «tablouri vii» — acvarii dreptunghiulare plate pe perete. Ele sunt încadrate cu o baghetă, ceea ce dă sentimentul unei adevărate opere de artă. Designerii oferă să potrivească lumea subacvatică în masa de biliard, în spațiul de deasupra canapelei sau în căpătâiul acesteia. Foarte interesant arată acvariul sub televizor în interior.

Interiorul camerei de zi cu acvariu-pictură pe perete

Într-un acvariu-pictură plat pot fi ținuți doar peștii cei mai nepretențioși

Puteți nu numai să cumpărați un recipient adecvat, ci și să comandați un design pentru un acvariu în interiorul apartamentului în funcție de desenele dvs. Dimensiunea ar trebui să corespundă zonei camerei de zi, nu supraîncărcați camera, ținând cont de prezența altor elemente decorative — vase de podea, figurine și așa mai departe.

Designul camerei de zi cu acvariu pe perete

Acvariu înalt în interiorul unei camere de zi moderne

Important. Forma acvariului ar trebui să fie în armonie cu stilul camerei de zi. Dacă este clasic sau romantic, un acvariu interior frumos rotunjit va fi potrivit, dacă prevalează liniile drepte laconice, ar trebui să vă opriți la versiunea dreptunghiulară.

Acvariu lung în interiorul bucătăriei-cameră de zi

«Panglica de apă» ca o decorare a bucătăriei-cameră de zi

Amplasarea frumosului regat subacvatic este importantă. Acvariul trebuie să fie bine văzut din orice punct al camerei. Alegeți un loc confortabil pentru pești, la o anumită distanță de radiatoare sau difuzoare.

Vezi și Combinații de culori în designul interior

Compartimentare interioară

Uneori, un acvariu este instalat pentru a delimita un spațiu. În loc de o partiție obișnuită și plictisitoare, apare un peisaj subacvatic uimitor, în continuă schimbare, cu o iluminare misterioasă. Această idee este potrivită în special pentru încăperile cu plan deschis. Sticla transparentă nu întunecă încăperea, îi adaugă lumină și aer, dar în același timp vă permite să vă separați și să obțineți intimitatea necesară

Compartiment de acvariu încorporat între sala de mese și camera de zi

Vă puteți bucura de frumusețea acestui acvariu din cele două camere pe care le separă.

Un acvariu poate împărți o cameră într-un mod original, devenind o soluție de design interesantă, dar trebuie să vă amintiți câteva reguli:

  1. Prea mult soare puternic poate provoca stres locuitorilor lumii acvatice și poate duce la moartea lor.
  2. Suportul de sub recipient trebuie să fie puternic și să suporte cu ușurință greutatea acvariului.
  3. Acvariul trebuie amplasat astfel încât să poată fi văzut din toate părțile.
  4. Spațiul din jurul acvariului ar trebui lăsat liber pentru o curățare ușoară.

Perete despărțitor din lemn cu acvariu și dulapuri încorporate

Un acvariu mare poate fi construit într-un dulap din lemn

Arc cu acvariu în interiorul unei case de locuit

sau plasați-l într-o arcadă deschisă

Delimitați cu succes camera de zi și sufrageria, zona de luat masa din bucătărie și zona de lucru cu ajutorul unui recipient de sticlă. Umplerea acvariului trebuie să fie în armonie cu finisajul camerei. Pentru a folosi spațiul în modul cel mai ergonomic, sub acvariu organizați depozitarea lucrurilor.

Vezi și Principiile de bază ale amenajării unui apartament cu 3 camere

Confortul lumii acvatice în dormitor

Amatorii de liniște, confort și un peisaj subacvatic magic instalează un acvariu în dormitor. De obicei, nu este supraîncărcat cu decor și mobilier, așa că un recipient transparent cu plante exotice multicolore, pietre va fi un detaliu luminos.

Decorarea unui perete de dormitor cu un acvariu

În dormitor, acvariul este excelent pentru decorarea peretelui de deasupra căpătâiului patului. Poate fi mic și elegant

Acvariu mare în interiorul unei camere de dormitor

sau imens, ocupând cea mai mare parte a peretelui

Avantajele amplasării unui acvariu în dormitor:

  1. Tonurile albastre și verzui au un efect benefic asupra sistemului nervos, ajută la relaxare, ameliorează stresul.
  2. Suprafața deschisă a apei va avea un efect de hidratare, ceea ce este deosebit de important în casele cu încălzire centrală.
  3. Echipamentul modern și silențios nu vă va deranja somnul liniștit.
  4. Iluminarea cu LED-uri va servi ca o lumină de noapte originală.
  5. Pentru acvariu este suficient dulap sau masă de consolă.

Dacă freza peștilor va fi enervantă, puteți alege o variantă în stilul wabi-cusa, în care plantele cresc sub apă și deasupra ei. Deoarece nu există pești, nu va fi necesară o curățare frecventă și nu va exista un miros caracteristic.

Vezi și Proiectarea unui apartament cu două camere de 50 de metri pătrați. m. m.

Principalele stiluri de aqua-design

Acvarialistica — o direcție tânără care se dezvoltă dinamic, în fiecare zi există idei noi. Este posibil să se distingă principalele stiluri de aquascaping:

    Olandeză. Plantele ocupă cea mai mare parte a suprafeței, au dimensiuni, culori și design diferite.

Decorare de acvariu în stil olandez

Stilul olandez de design al acvariului este denumit în mod obișnuit «herbalist»

Decorare de acvariu în stil Iwagumi

Iwagumi ceva asemănător unei grădini japoneze de piatră.

Interior de acvariu de casă cu lemn de driftwood

Atunci când decorați un acvariu în stil german, totul poate fi folosit, dar cu moderație.

Decorare acvariu de casă în stil taiwanez

Stilul taiwanez este caracterizat prin recrearea unui peisaj marin real.

În designul acvariilor există teme naturale și artificiale. Prima, cu pietre, bureți, scoici, plante, imită peisajul subacvatic. Pentru versiunea artificială luați pietriș strălucitor, castele, statui, nave scufundate, comori ale piraților. În timpul decorării peștilor izolați și plasați în acvariul decorat după ce lucrarea este finalizată, designul acvariului din apartament necesită abilități profesionale.

Dar crearea unei lumi acvatice unice este doar începutul unei munci constante. Este necesar să se facă tunderea algelor și a plantelor, să se curețe sticla și să se aspire solul. Acvaristii experimentați nu folosesc mijloace chimice, ci o soluție slabă de oțet.

Acvariu mic pe o masă laterală din lemn lângă canapea

Un model potrivit pentru iubitorii de forme minimaliste

Interior de baie cu acvariu

O idee neobișnuită — un acvariu în baie

În magazinele specializate achiziționați interiorul pentru acvariu. Dacă totul este făcut corect, frumoasa împărăție acvatică va încânta mult timp cu culori strălucitoare și cu locuitori multicolore minunate.

Actualizare data: 12-22-2023