Pentru a transforma mediul de acasă ajută la înlocuirea textilelor. Puteți alege noi huse sau cuverturi de pat, perne sau perdele. Comoditatea acestei metode este că țesăturile sunt ușor de combinat între ele. De exemplu, puteți combina tricotaje grosiere și mătase, sau cuverturi de pat monocrome și perdele cu un model.
Culorile actuale pentru interioarele moderne sunt lămâia, ultramarinul, vinegreta, bejul, wenge și albastrul cerului. În cazul în care designul camerei este realizat în nuanțe specifice, merită să cumpărați perne care contrastează cu gama principală. De exemplu, pentru un design în tonuri de bej, textilele în albastru vor fi potrivite.
Vedeți, de asemenea, interior alb: iluminat, avantaje, fotografii
Conținut
Rearanjarea mobilierului
Această metodă ajută la schimbarea radicală a interiorului casei. Nu este necesar să aranjați obiectele lângă pereți. Canapeaua poate fi plasată în centru, vizavi de televizor. Datorită acestei soluții, este ușor să se extindă vizual spațiul.
Înainte de a rearanja, merită să evaluați spațiul din cameră și dimensiunea fiecărei piese de mobilier. Acest lucru este necesar pentru a nu face o greșeală în ceea ce privește dimensiunile și pentru a crea un interior atractiv. În același timp, nu trebuie să vă fie teamă să aruncați obiectele inutile. Poate că un raft de cărți sau un scaun voluminos va fi superfluu.
Este important să țineți cont de ergonomia camerei și să nu lăsați pasajele prea înguste. De asemenea, merită să oferiți spațiu pentru deschiderea ușilor și a sertarelor. Este posibil să actualizați mobilierul fără costuri excesive. Cum să o faceți — citiți în articolul nostru.
Într-un design interior armonios este necesar să se combine elementele de mobilier după mărime — lângă cele mari ar trebui să fie plasate mici. Pentru a echilibra spațiul poate fi instalată o noptieră joasă sau un piept de sertare lângă un dulap înalt.
Vedeți și Culoarea fuchsia: combinație cu alte culori în interior
Vopsirea pereților
Schimbarea schemei de culori este primul lucru care ajută la crearea unei atmosfere primitoare în casă. Puteți cumpăra o cutie de test pentru a o încerca. Nu mergeți la extrem și nu vopsiți o suprafață mare de pereți în nuanțe care să atragă atenția. Este mai bine să începeți cu puțin — experimentați diferite combinații de culori într-o singură cameră sau chiar alocați o zonă mică. Apoi, puteți schimba interiorul, ținând cont de percepția vizuală a inovațiilor.
Înainte de vopsire, pereții trebuie chituiți, șlefuiți și amorsați. Vopseaua mată de înaltă calitate vă permite să ascundeți chiar și cele mai mici neregularități și defecte de suprafață.
Vedeți, de asemenea, arcuri în interior: tipuri, materiale, fotografii
Actualizați lucrurile vechi
Mobilierul vechi trebuie actualizat, chiar dacă nu are defecte externe grave. Pentru a-i da un aspect atractiv fără mari cheltuieli, o puteți decora cu folie adezivă, huse sau perne.
Dulapurile pot fi vopsite cu vopsea mată sau lucioasă și lăcuite. Pentru un design modern, opțiunile de bază albe sunt potrivite. Opțiunile populare includ nuanțe de făină, nucă de cocos și lună. Soluția originală este de a picta mobilierul în culori strălucitoare. Principalul lucru este că nu ar trebui să existe mai mult de 30% din culorile de accent.
Tehnica decoupage ajută la reînnoirea interiorului casei. Vă permite să creați un aspect de antichitate și de uzură. Metoda standard implică decuparea imaginilor din hârtie, lipirea lor pe suprafață și acoperirea lor cu lac. Finisarea constă în șlefuirea lacului cu șmirghel.
Vezi și Culoarea violet în interior — secretele lumii violet
Aruncă lucrurile inutile
Dacă nu puteți actualiza mobilierul sau elementele decorative vechi, este mai ușor să vă despărțiți de ele. Camera aglomerată creează disconfort și strică impresia generală a designului, indiferent cât de modern a fost.
În lista lucrurilor inutile se încadrează de obicei căni și farfurii vechi, postere plictisite, noptiere învechite, aparate nerevendicate. Spațiul liber este mai bine să luați obiecte funcționale — o măsuță de cafea, rafturi, un scaun ușor. Acest mod de a schimba interiorul este cel mai simplu și necesită un minim de timp.
Vezi și Culoarea albastră în designul interior
Adăugați accente luminoase
Culorile contrastante vă permit să faceți interiorul mai profund și mai «plin de viață». Această alegere de nuanțe vă permite să împărțiți clar spațiul în zone funcționale. Ca accente puteți folosi huse de mobilier, lenjerie de pat, cărți, tablouri.
O podea monocromă poate fi diversificată cu un covor cu un imprimeu foto sau un model neobișnuit. Vopsirea interiorului rafturilor cu vopsea cu uscare rapidă ajută la împrospătarea interiorului. Fronturile dulapurilor trebuie acoperite cu o folie cu un imprimeu vegetal.
Vezi și Caracteristicile stilului rustic în interior
Diluați interiorul cu plante
Schimbați fără efort interiorul camerei cu propriile mâini ajută plantele de interior. Ele sunt capabile să adauge culoare unui interior monoton și să îl facă mai viu. Florile și arbuștii mici arată elegant și estetic. Dacă zona permite, merită să aranjați o mică insulă verde lângă fereastră.
Puteți alege plante nepretențioase care nu au nevoie de îngrijire specială. De exemplu, ficusul, spathiphyllum și balsamina fac față perfect prafului, nu se tem de fluctuațiile de temperatură și se simt bine la umbră. Pentru a da compoziției un aspect finisat vor ajuta ghivecele sau vazele decorative.
Vezi și Design de apartament: clasici moderni
Așezați un covor original
Una dintre cele mai simple modalități de a adăuga culori vii la designul camerei este să așezi un covor original. Acesta va ajuta la crearea unor combinații contrastante în interior și va da culoare camerei.
Un covor original nu trebuie neapărat să se potrivească cu culoarea restului interiorului. Cu toate acestea, este mai bine să îl alegeți astfel încât țesăturile textile mari (perdelele, patul sau husa canapelei) să fie în aceeași gamă de culori.
Vezi și Simplitate și lux medieval: Stilul romanic
Accentuați un perete
Una dintre cele mai ușoare și rapide modalități de a schimba interiorul cu cheltuieli minime este să alegeți un perete și să îl vopsiți într-o culoare strălucitoare. O altă opțiune este de a pune tapet de culoare solidă. Accentul de pe perete va face ca designul să fie mai armonios. Astfel, este ușor să prelungiți camera sau să ridicați vizual plafoanele.
Dacă te-ai plictisit de un interior monoton, diluează-l cu un decor original. Pentru a face acest lucru, folosiți autocolante de vinil, picturi sau postere.
Sarcini ale peretelui de accent:
- Să adauge un element de surpriză mediului și să aducă o încărcătură de energie.
- Să corectați geometria camerei.
- Împărțiți camera în zone.
Peretele de accent atrage în primul rând atenția oaspeților și, de asemenea, face ca elementele «inutile» ale interiorului să fie mai puțin vizibile.
Vedeți și Ce poate fi designul unui apartament cu o cameră în care trăiește un copil?
Perete griffel
Un element decorativ destul de simplu poate transforma cu ușurință un spațiu și poate ajuta la ascunderea imperfecțiunilor. O astfel de suprafață este perfectă pentru camera unui copil sau pentru bucătărie — pe ea puteți desena, scrie rețete și juca jocuri pentru un grup mare.
Puteți face un perete de ardezie în 2 moduri: lipiți tapet cu un strat special sau vopsiți peretele cu vopsea de ardezie. Ambele opțiuni nu implică costuri mari și vă permit să schimbați rapid interiorul.
Vedeți și Piersica în combinație cu alte culori în interior
Adăugați fotografii
Pentru a schimba percepția interiorului va ajuta la plasarea fotografiilor pe pereți. Pentru o colecție puteți alege rame realizate în timpul călătoriilor sau a vacanțelor de familie. Metoda optimă de creare a fotografiilor luminoase și durabile pentru interior — plastificarea. Fotografiile selectate sunt aplicate pe o bază de aluminiu, după care sunt acoperite cu sticlă acrilică. Principalul avantaj al fotografiilor realizate în acest mod — o mai mare profunzime și saturație a imaginii.
O colecție de fotografii de familie poate fi aranjată ca un colaj de formă arbitrară. Ele vor ajuta la schimbarea dispoziției camerei.
Vedeți și Istoria formării și dezvoltării designului interior
Decorați ferestrele și spațiul din jurul lor
Radiatoarele deschise nu contribuie prea mult la crearea unei locuințe confortabile dacă nu sunt personalizate pentru a se potrivi cu designul interior existent. Panourile decorative ajută la rezolvarea acestei probleme. Acestea pot fi cumpărate cu bani puțini, iar instalarea nu necesită abilități speciale.
Ecranele moderne pentru radiatoare rezolvă o serie de probleme:
- să protejeze radiatoarele de șocuri, precum și să excludă posibilitatea de rănire;
- să asigure funcționarea eficientă a radiatoarelor;
- să protejeze radiatoarele de praf;
- să decoreze interiorul și să facă din panouri un element decorativ.
În afară de această metodă de schimbare a designului, există o serie de alte metode eficiente de schimbare vizuală a spațiului.
Perdele și draperii
Perdelele sunt un element de design destul de voluminos. Ele pot schimba dramatic interiorul. Merită să luați în considerare faptul că perdelele cu ochiuri nu mai sunt la modă. Acum sunt relevante pânzele simple, fără decorare excesivă cu decorațiuni. Pentru dormitor sunt potrivite perdelele în stilul «blackout». Aceste perdele sunt realizate dintr-un material care nu lasă să intre lumina. Acest efect este obținut prin straturi de spumă acrilică.
Alegeți cu atenție perdelele cu imprimeuri luminoase. Ele pot supraîncărca spațiul. Culoarea imprimeului ar trebui să fie combinată cu nuanțele altor detalii interioare, de exemplu, covorul sau pereții. Un imprimeu luminos este potrivit într-un interior monocrom.
Agățați un tablou sau un poster
O imagine sau un poster elegant pot deveni elementele finale ale designului. O imagine bine aleasă face ca interiorul să fie mai bogat și mai original. Un poster poate deveni un accent luminos sau poate aduce un element de modernitate la designul existent.
Dacă nu dispuneți de un buget mare pentru o imagine, puteți comanda imprimarea unei imagini gata făcute pe pânză, lemn, placaj, sticlă, film. Astfel, veți schimba dramatic decorarea interioară a camerei, dar nu cheltuiți mult timp și bani.
Concluzii
Este posibil să schimbați complet interiorul fără investiții serioase. Pentru a face acest lucru, este suficient să revopsești pereții, să actualizezi mobilierul, să adaugi decorațiuni interesante în interior. Cele mai eficiente soluții sunt transformarea spațiului din jurul ferestrelor, evidențierea unei anumite zone a apartamentului sau adăugarea de elemente textile.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023